Iesaisties Pasaku vakarā!

Ziņa publicēta 08.02.2012
14. februārī Madonas novada bibliotēkā Skolas ielā 12, notiks Pasaku lasīšanas vakars. Aicināti 4-10 gadus veci bērni, vecāki, vecvecāki un visi citi interesenti.

  Jau mūsu senči novērtēja pasaku nozīmi bērnu audzināšanā . Tās kalpoja morāles un tikumības likumiem, sargāja bērnus no briesmām, mācīja un sagatavoja dzīvei.

  Vai jūsu bērnam ir iemīļota pasaka, kas jālasa katru vakaru vairākas reizes? Tas nozīmē, ka šī konkrētā pasaka viņam ir ļoti svarīga., ka risina kādu aktuālu problēmu.  

  Sakarā ar Ivetas Gēbeles grāmatas „Pasaku dziedinošais spēks” izdošanu, no 30.janvāra līdz 28.martam biedrība „Bērni bērniem” ( projekta vadītāja Ieva Kalniņa) organizē 26 pasaku vakarus 13 Latvijas pilsētās

 14. februārī plkst. 17.10 visus, kas tic pasakām, aicinām apmeklēt Pasaku lasīšanas vakaru Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā, kur bērni kopā ar vecākiem baudīs tēju un klausīsies aizraujošas latviešu tautas pasakas Latvijas Kultūras akadēmijas studentes- topošās aktrises Agneses Kostigovas stāstījumā. Pēc tam bērni darbosies paši- dzirdētās pasakas iedzīvinās ilustrācijās. Pasākuma laikā tapušie darbiņi būs apskatāmi izstādē bērnu literatūras nodaļā. līdz 20. martam, kad notiks radošais pasaku vakars, kurā bērni sanāks kopā, lai radītu jaunu pasaku, to ilustrētu un iestudētu..

  Ivetas Gēbeles grāmata „Pasaku dziedinošais spēks” tiks dāvināta visām pašvaldību bibliotēkām, kā arī iestādēm, kas īsteno pirmsskolas un sākumskolas apmācību programmas.

  Nāc un piedalies. Ieeja bez maksas.
 

Līga Fiļipova,
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja