Radošais pasaku vakars!

Ziņa publicēta 15.03.2012
20. martā plkst. 17.00 Madonas novada bibliotēkā Skolas ielā 12, notiks Radošais pasaku vakars. Īpaši aicināti 4-10 gadus veci bērni un visi citi interesenti!

Daudzu gadsimtu garumā  pasakas ir stāstītas garajos rudens un aukstajos ziemas vakaros., lai izklaidētos un izglītotos .Tās  savu aktualitāti nav zaudējušas arī mūsdienās. Pasaku grāmatas arvien ir pirktāko grāmatu sarakstā Daudzi vecāki tās  kā pirmo lasāmvielu izvēlas saviem bērniem.  Pasakām raksturīgi ir brīnumi, neticamas lietas, arī fantastika. Tajās ir maz neiespējamā un tas  padara pasakas par populārāko lasāmvielu dažādu vecumu cilvēkiem.

Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa februārī un martā saviem apmeklētājiem piedāvāja interaktīvās nodarbībās iepazīt latviešu, lietuviešu un igauņu tautas pasakas. Paldies par aktīvu iesaistīšanos PII „Priedīte” bērniem un audzinātājām.

Sadarbībā ar biedrību „Bērni bērniem” 14. februārī notika „Pasaku lasīšanas” vakars. Tā  radošajā darbnīcā tapa  vairāk nekā 60 zīmējumi latviešu tautas pasakām. Tos līdz 25. martam vēl var apskatīt!

20. martā plkst. 17.00  Madonas novada bibliotēka un biedrība „Bērni bērniem” aicina apmeklēt „Radošo pasaku vakaru”, kurā bērni sanāks kopā līdzīgi , lai radītu jaunu pasaku,  ilustrētu un iestudētu to. No zīmējumiem veidosim jaunu izstādi.

Nāc un piedalies!

Vecākiem būs iespēja iepazīties ar liepājnieces pasaku terapeites Ivetas Gēbeles jauno grāmatu „Pasaku dziedinošais spēks”. 


Līga Fiļipova,
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja