Bibliotēkā viesojas vācu delegācija

Ziņa publicēta 28.06.2012
Trešdienas, 27.jūnija pievakarē Madonas novada bibliotēkā viesojās delegācija no Vācijas pilsētas Metmanas.

Viesu vidū bija Metmanas pašvaldības vadītājs Ginters Bernds ar kundzi Esteri un biedrības „Lettland hilfe" pārstāvji Peters Langbēns, viņa brālis Horsts un brāļadēls Georgs, bet viņus pavadīja Madonas novada pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts un sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa;  tulkojumu no vācu valodas uz latviešu (un pretēji) nodrošināja Viesturs Rikveilis.

Pirms vizītes bibliotēkā viesi jau bija aplūkojuši Madonas daudzfunkcionālo halli un Smeceres sila sporta un atpūtas bāzi, apmeklējuši pirmsskolas izglītības iestādi „Priedīte”, Madonas Valsts ģimnāziju, Madonas kultūras namu un bērnu un jauniešu centru, taču tālāk devās uz Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju.

Vācu viesi ar lielu interesi un aizrautību tvēra ikvienu bibliotēkas direktores Imeldas Saulītes vārdu un iepazinās ar bibliotēkas sagatavotajiem pārsteigumiem: Eiropas Savienības informācijas lasītavā – izstāde „Pasaule ir pārāk apaļa, lai klusītēm sēdētu stūrī”, kurā apkopoti materiāli par Madonas un Metmanas ilggadējo sadarbību, informatīvi materiāli par Vāciju un vācu autoru darbi, atziņas.

Bērnu literatūras nodaļā ciemiņus sagaidīja lelle Šarlote Petra, kas uz Madonu atceļojusi pēc vācu leļļu aktrises un pedagoģes Sabīnes Šrēderes – Cobelas (Sabine Schroeder-Zobel) vadītajām meistarklasēm.

Savukārt Peters Langbēns bija pārsteigts, ka Madonas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas apmeklētājus vēl joprojām priecē viņa - pirms 7 gadiem dāvinātie - koka šūpuļzirdziņi.



Daiga Lapiņa
ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja