Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas lasītāju simpātiju balsojums

Ziņa publicēta 04.07.2012
Pirmo reizi noteiks Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas lasītāju simpātiju balvu Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) sadarbībā ar portālu DELFI, aicina piedalīties Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas lasītāju simpātiju noteikšanā un nobalsot par skaistāko un aizraujošāko bērnu grāmatu, kas izdota laikā no 2011. gada maija līdz 2012. gada jūnijam. 

Balsojuma uzvarētājs tiks paziņots svinīgajā Baltvilka balvas pasniegšanas ceremonijā Jaunajā Rīgas teātrī 24. jūlijā. Lasītāju simpātijas izdevējs saņems balvu – reklāmas apjomu portālā DELFI 1000 LVL apmērā.

Balsojumā var piedalīties šeit: http://kultura.delfi.lv/news/books/baltvilka-balva-nobalso-par-savu-milako-bernu-literaturas-gramatu.d?id=42479392

Balsojumā
no vienas IP adreses 24 stundu laikā var nobalsot vienu reizi tikai par vienu no pretendentiem. Portāls DELFI patur tiesības pēc balsojuma noslēgšanās pārbaudīt rezultātus, dzēšot negodīgi veiktus balsojumus.

Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā šā gada starptautiskie laureāti ir poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis (Mikołaj Łoziński, 1980) un tulkotāja Ingmāra Balode, kas balvu saņem par Ložiņska literāro pasaku krājumu „Būtnes bēg” (liels un mazs, 2011), bet uz lasītāju simpātiju pretendē arī visi pārējie starptautiskās nominācijas pretendeti un nominētie latviešu autori.

Laureāti tiks apbalvoti 24. jūlijā, kad, pieminot latviešu bērnu literatūras klasiķa dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, notiks balvas pasniegšanas ceremonija.

24. jūlijā notiks arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies gan Baltvilka balvas 2012. gada starptautiskie laureāti Mikolajs Ložiņskis un Ingmāra Balode, gan latviešu autori un tulkotāji, kas lasīs savus jaunākos darbus.

Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā un ar to saistīto pasākumu norisi finansiāli un organizatoriski atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, SIA Baltimar VT, Polijas Republikas vēstniecība Latvijā, Dylan Distribution, Starptautiskā Ventspils rakstnieku un tulkotāju māja, Jaunais Rīgas teātris. Informatīvie atbalstītāji: nacionālā ziņu aģentūra LETA, laikraksts Diena, portāls DELFI, žurnāls Mans Mazais, nedēļas žurnāls IR.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

Rosiniet visus, kas lasījuši nosauktās grāmatas, piedalīties balsojumā!

Silvija Tretjakova
LNB Bērnu literatūras centra vadītāja
silvija.tretjakova@lnb.lv