CimduDukša un ZeķuZaķa neparastais ceļojums

Ziņa publicēta 12.11.2012
Ar Eiropas Komisijas atbalstu biedrība Humana People to People in Latvia 16.novembrī Madonas novada bibliotēkā piedāvā radošas darbnīcas bērniem no 6-8 gadiem.

Pasākuma tēma būs CimduDuksis un ZeķuZaķis, integrējot elementus no Āfrikas leļļu stāstiem.

Humana People to People in Latvia ir nevalstiskā organizācijas, kas dibināta 2006.gadā. Organizācijas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem, aicinot ikvienu indivīdu apzināties savu lomu mūsdienu pasaulē un uzņemties aktīvu un atbildīgu rīcību tās veidošanā.

Pasākuma būtība ir parādīt ilgtspējīga patēriņa nozīmi, to, kā mūsu rīcība šeit ietekmē pasauli, kā mēs varam būt atbildīgi par to. Tāpēc nodarbībās ir svarīgi izmantot jau mājās esošus materiālus, parādot, ka tiem ir iespējama "otrā dzīve", ka var dalīties ar savām lietām u.t.t.

No vientuļa cimdiņa vai zeķītes, kam trūkst pārīša, no zeķītes bērni veidos mīļlietiņas sev vai saviem draugiem.

Nodarbība notiks, izmantojot vides izglītības materiālu „CimduDukša un ZeķuZaķa neparastais ceļojums“. Šajā materiālā ir apkopotas dažādas idejas kā izveidot dažādas rotaļlietas no lietām, kuras mēs katrs varam atrast savās mājās, bet vairs ikdienā neizmantojam. Nodarbības sākumā bērni tiks iepazīstināti ar šo materiālu un to, kāpēc mums ir nepieciešamas domāt par vides saudzēšanu un kā mēs to varam darīt interesanti un praktiski – pārveidojot mājās atrodamās, vairs nevajadzīgās lietas. Turpinājumā bērni izvēlēsies no grāmatiņa rotaļlietas, kuras viņi vēlas veidot un tās arī izveidos. Noslēgumā notiks teātra izrāde, kurā piedalīsies bērni ar savām jaunizveidotajām rotaļlietām  Radošās darbnīcas Madonas novada bibliotēkā notiks 16. novembrī:

plkst. 9.00-11.00- piedalās Madonas 2.vsk. 1.klases skolēni

plkst.15.00-17.00- piedalās PII „Kastanītis” vecāko grupiņu audzēkņi No plkst. 12.00.-14.. nodarbība notiks PII „Priedīte”- piedalās vecāko grupiņu bērni.

Irēnas Lauriņas grāmata „Cimdudukša un Zeķuzaķa neparastais ceļojums” ir pieejama Madonas novada bibliotēkā.
 

Līga Fiļipova
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja