Neredzīgs biznesa konsultants Oļegs Kolpaščikovs Madonā vadīs apaļā galda diskusiju par bērnu ar īpašam vajadzībām integrāciju sabiedrībā

Ziņa publicēta 27.02.2013
27.februārī Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē pulksten 14.30 apaļā galda diskusija ar visiem interesentiem, kam ir svarīga cilvēku ar īpašām vajadzībām, un it īpaši bērnu, integrācijas sabiedrībā tēma. Tikšanos vadīs neredzīgs biznesa konsultants Oļegs Kolpaščikovs, kurš dalīsies arī savā dzīves pieredzē. Sarunas laikā mēģināsim sazināties arī ar Vaivaru pamatskolas pārstāvjiem un tālo Jekaterinburgu.

2013.gada 27.februārī Madonas novadā un pilsētā, ceļā no Tartu uz Rīgu, viesosies Baltijas Arhitektūras centra, biedrību „Es redzu” (Latvija) un „Baltais spieķis” (Jekaterinburga, Krievija) pārstāvji un viņu domubiedri un atbalstītāji. Šī vizīte ir turpinājums janvārī veiksmīgi aizsāktajai trīspusējai sadarbībai starp Baltijas Arhitektūras centru, biedrību „Es redzu” un Madonas novada pašvaldību, tās iestādēm un biedrību „Mēs saviem bērniem”. Vizītes laikā viesi atklās 2 fotogrāfiju izstādes, notiks apaļā galda diskusija par bērnu ar īpašām vajadzībām integrāciju sabiedrībā, tiek plānots sporta un atpūtas kompleksa „Rēķu kalns” un sporta bāzes „Smeceres sils” apmeklējums, kā arī tikšanās ar Madonas novada pašvaldības pārstāvjiem pārrunām par turpmāko sadarbību.

Autonomas nekomerciālas organizācijas (ANO) „Baltais spieķis” prezidents, ceļojuma apkārt pasaulei „Gara Buras” ar cilvēku ar īpašām vajadzībām piedalīšanos vadītājs, biznesa konsultants Oļegs Kolpaščikovs, ANO „Baltais spieķis” dibinātājs Vladimirs Voicehovskis, estrādes studijas „Šans” vadītāja, Viskrievijas neredzīgo biedrības Sverdlovskas apgabala organizācijas priekšsēdētāja vietniece Larisa Judina, ANO „Baltais spieķis” izpilddirektore Jeļena Kovaļeva no 22.februāra līdz 1.martam apmeklē Latviju un Igauniju ar mērķi piesaistīt potenciālos ieinteresētos partnerus - gan organizācijas, gan privātos atbalstītājus, sadarbībai šobrīd tik aktuālajās tēmās kā universālais dizains, multimobilitāte un bērnu ar īpašām vajadzībām integrācija sabiedrībā.

ANO pārstāvji 24.februārī Rīgas ielās vadīja nodarbību „Nezināmās telpas apgūšana” - pastaigas ar aizsietām acīm, neredzīgiem bērniem un viņu vecākiem. 25.februārī apmeklēja Jūrmalu, Vaivaru pamatskolu un vadīja apaļā galda diskusiju „Universālais dizains” Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Vadības un uzņēmējdarbības mācību centrā. 26.februārī Tartū Valsts universitātē (Igaunija) notiek meistarklase „Multimobilitāte”. 27.februārī Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē pulksten 14.30 apaļā galda diskusija ar visiem interesentiem, kam ir svarīga cilvēku ar īpašām vajadzībām, un it īpaši bērnu, integrācijas sabiedrībā tēma. Tikšanos vadīs neredzīgs biznesa konsultants Oļegs Kolpaščikovs, kurš dalīsies arī savā dzīves pieredzē. Sarunas laikā mēģināsim sazināties arī ar Vaivaru pamatskolas pārstāvjiem un tālo Jekaterinburgu. 28.februārī tiks apmeklēta Strazdumuižas internātskola vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem, kā arī ir ieplānots laiks intervijai Latvijas Radio 4.

Aicinām uz tikšanos, domu apmaiņu un turpmāko sadarbību.

Vairāk informācijas par šo un citiem pasākumiem:
www.esredzu.lv

Informāciju apkopoja un sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
www.madona.lv