Vide: Komisijas bioloģiskās daudzveidības kampaņa saņem starptautisku apbalvojumu

Ziņa publicēta 16.12.2010
Eiropas Komisijas kampaņa, kuras mērķis ir vairot izpratni par bioloģiskās daudzveidības mazināšanos, ir ieguvusi komunikācijas jomā prestižo „Eiropas izcilības balvu”. Apbalvojuma saņēmējus izvēlas neatkarīga žūrija, kuru veido 30 vadošie speciālisti komunikācijas jomā, un to piešķir komunikācijas speciālistiem par izciliem sasniegumiem. Apbalvojums tika piešķirts kategorijā “Vide un ekoloģija”. Kampaņa ar tās videoklipu un saukli “visi esam iesaistīti” ir uzrunājusi miljoniem iedzīvotāju visā Eiropā, un tā turpināsies līdz nākamajam gadam.

ES vides komisārs Janess Potočniks sacīja: “Esmu ļoti apmierināts, ka šī kampaņa piesaistījusi tik lielu uzmanību. Bioloģiskās daudzveidības mazināšanās ir viena no nopietnākajām problēmām, ar ko saskaras pasaule, un tā neizzudīs pati no sevis. Šādas kampaņas ir būtiskas, jo jaunieši ir ārkārtīgi svarīga grupa sabiedriskās domas veidošanā. Bioloģiskās daudzveidības mazināšanās jauniešus ietekmēs visvairāk, tādēļ viņu balsij jātop sadzirdētai.”

Kampaņa, kas joprojām norisinās visās ES valodās, guvusi ievērojamus panākumus. Tajā uzsvērta savstarpējās saiknes nozīme bioloģiskajā daudzveidībā, un tā vērš uzmanību uz daudzveidības mazināšanos ar pārliecinošiem vizuālajiem materiāliem, kas rada asociācijas ar upurim apvilktu līniju nozieguma vietā. Tūkstošiem cilvēku piedalījās tiešraides pasākumos un aktīvi iesaistījās ar bioloģisko daudzveidību saistītos pasākumos. Kampaņai veltītā tīmekļa vietne (http://ec.europa.eu/environment/biodiversity/campaign/index_lv.htm) apmeklēta vairāk par 3,5 miljoniem reižu, videoklips (http://www.youtube.com/watch?v=drd-Bs4jtf8&feature=related) skatīts vairāk par 1,5 miljoniem reižu, bet socializācijas vietnē Facebook bioloģiskās daudzveidības aplikācijas izmanto vairāk par 55 000 aktīvu lietotāju un kampaņas vietnes (http://en-gb.facebook.com/apps/application.php?id=346348816000) atbalsta vairāk par 20 000 Facebook lietotāju.

Vispārīga informācija: Eiropas izcilības balvas

Eiropas izcilības balvai var pieteikties tie sabiedrisko attiecību, komunikācijas, zīmola veidošanas un reputācijas pārvaldības speciālisti no uzņēmumiem, konsultāciju firmām, biedrībām un nevalstiskām organizācijām, kuri 2010. gadā darbā sevi apliecinājuši ar izcilu talantu un spējām. Šogad visās kategorijās tika iesniegti 1400 pietikumi, vides kategorijā tika atlasītas 5 filmas. Žūriju veido valdes un augstākās vadības līmeņa sabiedrisko attiecību uzņēmumu pārstāvji, daudznacionālu uzņēmumu un universitāšu pārstāvji, kā arī valdības preses pārstāvji.