Eiropas Savienības mājā diskutēs par platjoslas elektronisko sakaru pieejamību Latvijā

Ziņa publicēta 24.02.2011
Piektdien, 25.februārī, Eiropas Savienības mājas konferenču zālē (Aspazijas bulvārī 28, 2.stāvā) notiks apaļā galda diskusija "Digitālā programma Eiropai – platjoslas pakalpojumu nodrošināšana iedzīvotājiem".

Diskusijā piedalīsies Eiropas Komisijas Informācijas sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Roberts Madelins (Robert Madelin) un direktors Bernds Langeheine (Bernd Langeheine), kuri informēs par ES līmenī paveikto digitālās programmas ieviešanā.

Diskusijā piedalīsies Satiksmes, Finanšu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju pārstāvji, elektronisko sakaru nozares uzņēmumi un to asociācijas un platjoslas attīstībā ieinteresēto nevalstisko organizāciju pārstāvji. Diskusijas mērķis ir apmainīties viedokļiem un veicināt platjoslas sakaru pieejamību Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot to attīstībai lauku apvidos.

Pagājušā gada 19.maijā pieņemtā Digitālā programma Eiropai aptver tādas darbības jomas kā digitālais vienotais tirgus, interneta lietotāju drošība, piekļuve internetam, ieguldījumi pētniecībā un digitālo prasmju attīstīšana. Tās mērķis ir sniegt būtisku ieguldījumu ES ekonomikas izaugsmē un panākt, ka digitālā laikmeta priekšrocības tiek izmantotas visos sabiedrības slāņos. Platjoslas sakaru attīstība ir viens no programmas centrālajiem mērķiem. Pēc 2010.gada jūlijā notikušās apaļā galda diskusijas šī jau otrā, ko Eiropas Komisija rīko par Digitālās programmas tēmu Latvijā.

Diskusija notiks no pulksten 14:00 līdz 15:30, un tai tiešraidē varēs sekot mājas lapā www.esmaja.lv.