EIROINFO akcija "Kā dzīvot videi draudzīgi?"

Ziņa publicēta 01.04.2011
Trešdien, 6.aprīlī, www.esmaja.lv rīko EIROINFO akciju, kurā eksperti tiešsaistē diskutēs par to, kā cilvēkus mudināt dzīvot videi draudzīgi. Ko darīt? Pārvietoties ar elekromobili? Būvēt pasīvās mājas? Attiekties no ierastā komforta? Par šiem un citiem jautājumiem žurnāliste Daina Jāņkalne iztaujās ekspertus – Arni Bergu, „Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības” vadītāju, Ervīnu Kraukli, arhitektu biroja “Krauklis Grende” arhitektu un biedrības „Passive House Latvia” vadītāju, Anitru Toomu, žurnāla „Vides vēstis” galveno redaktori.

„Jēdziens „dzīvot videi draudzīgi” tiek lietots ikdienā, reizēm pat nepadomājot, ko tas īsti nozīmē, kā tas attiecas uz katru no mums”, saka Daina Jāņkalne.  Eiropas Savienībā (ES) vides aizsardzībai ir noteikti augsti standarti. Pašreizējās prioritātes ir cīnīties pret klimata pārmaiņām, saglabāt bioloģisko daudzveidību, mazināt piesārņojuma atstāto ietekmi uz veselību un atbildīgāk izmantot dabas resursus.

Interesenti tiek aicināti piedalīties diskusijā klātienē, pulksten 12:30 ierodoties ES mājas (Aspazijas bulvāris 28) 1.stāvā. EIROINFO akcija vienlaikus būs redzama tiešsaistē www.esmaja.lv.

 

Jautājumus varēs uzdot, arī zvanot uz tālruni 67211111 un rakstot jautājumus www.esmaja.lv tiešraides komentāru sadaļā.

Informāciju sagatavoja

Iveta Ķelpe,
Eiropas Parlamenta Informācijas biroja

preses nodaļas vadītāja,

Tālr: +371 67085468, mob. 29489481

E-pasts: iveta.kelpe@europarl.europa.eu

Jānis Krastiņš

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs,

Tālr.: +371 67085414

E-pasts: janis.krastins@ec.europa.eu