Darbu sāks EK un SVF pārskata misija

Ziņa publicēta 04.04.2011
5.aprīlī Rīgā darbu sāks Eiropas Komisijas (EK) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārskata misija, kuras laikā paredzēts iepazīties ar Saprašanās memoranda izpildi un vienoties par tā ceturto papildinājumu.

Eiropas Savienības maksājumu bilances palīdzības ietvaros EK kopā ar SVF veic regulāras pārskata misijas, to laikā tiekoties ar valdības, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī citu programmas īstenošanā iesaistīto pušu pārstāvjiem. Misijas laikā ar Latvijas amatpersonām paredzēts apspriest budžeta konsolidācijas plānus un strukturālo reformu turpmāko gaitu, saprašanās memoranda papildinājumā vienojoties par nākamajiem soļiem, kas veicami ekonomikas izaugsmes atjaunošanai un nostiprināšanai.

Pagājušā gada jūlija beigās stājās spēkā Saprašanās memoranda starp Eiropas Savienību un Latviju trešais papildinājums. Tajā minēta virkne pasākumu, kas veicami, lai stiprinātu Latvijas ekonomikas izaugsmes potenciālu un palīdzētu sasniegt Latvijas mērķi pievienoties eirozonai.

Jānis Krastiņš

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs,

Tālr.: +371 67085425

E-pasts: janis.krastins@ec.europa.eu