Aicina jauniešus pieteikties radošajām darbnīcām „Ēka un enerģija”

Ziņa publicēta 07.04.2011
Pirmdien, 11.aprīlī, pulksten 15:00 ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabās Aspazijas bulvārī 28 notiks jauniešu radošās darbnīcas „Ēka un enerģija”, kurās skolēniem būs iespējams izveidot pašiem savu māju. Darbnīcām aicināti pieteikties 7. – 9.klašu audzēkņi.

Aprīlis ES mājā tiek aizvadīts, īpašu uzmanību pievēršot vides jautājumiem Eiropā un Latvijā. Vides aizsardzība mūsdienās kļuvusi par ļoti aktuālu tematu, un aizvien biežāk tiek meklētas atbildes uz jautājumu „Kā dzīvot videi draudzīgāk?”

Radošā darbnīca „Ēka un enerģija” tiek rīkota Latvijas Arhitektu savienības projekta "Skolnieks, pētnieks, pilsētnieks" ietvaros, un jauniešiem tajā būs iespēja piedalīties diskusijā par atjaunojamajiem energoresursiem (ūdens, vējš, saules starojums, zemes siltums, biomasa), uzzināt par videi draudzīgiem arhitektūras risinājumiem, kā arī piedalīties praktiskajās nodarbībās, projektējot brīvdienu māju atbilstoši savām interesēm un novietnes īpatnībām.

Nodarbības vadīs Latvijas Arhitektu savienības pasniedzēja, arhitekte Ieva Skadiņa. Visi darbnīcas ietvaros izveidotie darbi tiks izstādīti Eiropas Savienības Dārza svētkos, kas šogad notiks 8.maijā Vērmanes dārzā.

Projekta „Skolnieks, pētnieks, pilsētnieks” mērķis ir veicināt nākamo pieaugušo — lietotāju, pasūtītāju un likumdevēju — izpratni par arhitektūru un pilsētvidi. Papildu informāciju par projektu skatīt www.skolniekspetniekspilsetnieks.lv.

Pasākumā aicināti piedalīties 7. – 9.klašu audzēkņi. Tā kā vietu skaits šajās darbnīcās ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445. Papildu informāciju var iegūt www.esmaja.lv.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES Mājā ir bezmaksas.

Iveta Ķelpe,
Eiropas Parlamenta Informācijas biroja

preses nodaļas vadītāja,

Tālr: +371 67085468, mob. 29489481

E-pasts: iveta.kelpe@europarl.europa.eu

Jānis Krastiņš

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs,

Tālr.: +371 67085425

E-pasts: janis.krastins@ec.europa.eu