Izcili raksti spēj izmainīt pasauli – Komisija izsludina 2011. gada Lorenco Natalī žurnālistikas balvas konkursu

Ziņa publicēta 03.05.2011
Šodien, Pasaules preses brīvības dienā, Komisija izsludina 2011. gada Lorenco Natalī žurnālistikas balvas konkursu. Balva tiek piešķirta par izciliem žurnālistikas darbiem rakstītajos medijos, radio un televīzijā par attīstības, demokrātijas un cilvēktiesību tematu visā pasaulē.

,,Tūkstošiem žurnālistu katru dienu pakļauj savu dzīvi briesmām, lai ziņotu par konfliktiem un humānām katastrofām vai vienkārši lai stāstītu par cilvēku dzīvi.Pārāk daudzās pasaules vietās preses brīvība joprojām ir apdraudēta vai netiek ievērota, un savu pilnvaru laikā es turpināšu aizstāvēt šīs cilvēktiesības,” teica Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs. Viņš papildināja:,,Tāpēc es esmu ļoti lepns par iespēju izsludināt ikgadējo Lorenco Natalī balvas konkursu. Šī balva tiks piešķirta dažiem no vistalantīgākajiem žurnālistiem, kuri ziņo par attīstības jautājumiem un veicina mūsu cīņu pret nabadzību.”

Ar balvu tiek godāti izcili žurnālisti, no kuriem daži uzņemas lielu risku, lai atklātu netaisnību un ciešanas. Lorenco Natalī balva, kuru 1992. gadā dibināja Eiropas Komisija, tiek piešķirta par godu bijušajam Eiropas Komisijas komisāram Lorenco Natalī, kurš centās pastiprināt Eiropas Savienības attīstības un palīdzības programmas. Balva tiek piešķirta, sadarbojoties ar organizāciju ,,Reportieri bez robežām”, un konkursā var piedalīties žurnālisti no Eiropas, Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem un Arābu pasaules, Latīņamerikas un Karību jūras reģiona, kā arī Āzijas un Klusā okeāna valstīm.

Uzvarētāji drukāto/tiešsaistes mediju jomā saņems naudas balvas 5000 eiro (1. godalga), 2500 eiro (2. godalga) un 1500 eiro (3. godalga) apmērā. Uzvarētāji televīzijas un radio kategorijās saņems 5000 eiro katrs. Lielās balvas ieguvējs papildus saņems 5000 eiro. Uzvarētāji tiks paziņoti 2011. gada decembrī balvu pasniegšanas ceremonijā.

Lai piedalītos konkursā, žurnālistikas darbiem jābūt publicētiem vai pārraidītiem laikposmā no 2010. gada 1. jūlija līdz 2011. gada 31. augustam. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2011. gada 31. augusts. Konkursa darbi ir jāiesniedz elektroniskā veidā tīmekļa vietnē www.lorenzonataliprize.eu.

Iesniegtos darbus vērtēs neatkarīga žūrija, ņemot vērā to saistības ar cilvēktiesību, demokrātijas vai attīstības jautājumiem, kā arī no darba oriģinalitātes, kvalitātes, veiktās izmeklēšanas apjoma un iespējamās politiskās ietekmes.

Noderīgas saites

Lorenco Natalī balvas tīmekļa vietne: www.lorenzonataliprize.eu.

Lorenco Natalī balva ,,Facebook” profilā:

http://www.facebook.com/pages/Lorenzo-Natali-Journalism-Prize/206524359368095.

Lorenco Natalī balvas ,,Twitter” konts: www.twitter.com/LorenzoNataliP.