ES mājā notiks pasākums „Emigranti un imigranti mākslā - dvēseles paplašinājums"

Ziņa publicēta 24.05.2011
Noslēdzot šīs sezonas mākslas tikšanās ciklu „Eiropas gadalaiki: pavasaris”, 30. maijā plkst. 18.00 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28) notiks pasākums „Emigranti un imigranti mākslā - dvēseles paplašinājums".

Daudzi Latvijas mākslinieki emigrējuši Eiropā un pasaulē, savukārt Latvijā darbojas ne viens vien imigrants mākslā. Tāpēc aktuāli ir jautājumi – kā dažādas kultūras savienojumā ar citām kultūrām izveido hibrīdu un kā šādā situācijā veidojas mūzika un māksla?

Diskusiju „Emigranti un imigranti mākslā - dvēseles paplašinājums" vadīs zviedrs Karls Bjoršmarks – kultūras un informācijas centra K@2 dibinātājs Liepājas Karostā, kino režisors un operators, kas uzņēmis dokumentālās filmas par sevi un mums, kuru fragmentus varēs redzēt pasākuma laikā. Pasākumā piedalīsies un savu mūziku atskaņos Anglijā dzimušais mūziķis, komponists un pasniedzējs Niks Gothams.

Mākslas tikšanos "Emigranti un imigranti mākslā - dvēseles paplašinājums" atbalsta Britu padome Latvijā, tāpēc pasākuma laikā būs iespēja gūt ieskatu Apvienotās Karalistes pieredzē par kultūras un migrācijas procesu savstarpējo mijiedarbību mūsdienās. Izmantojot Skype, diskusiju papildinās pieredzes stāsti no Apvienotās Karalistes pārstāvjiem, kuri ikdienā darbojas ar dažādības, dažādu kultūru savstarpējās sadarbības, tolerances un migrācijas, kā arī mākslas jautājumiem.

Pasākumu varēs vērot arī interneta tiešraidē www.esmaja.lv.

Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas.

Jānis Krastiņš
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs,

Tālr.: +371 67085425

E-pasts: janis.krastins@ec.europa.eu