Notiks augsta līmeņa seminārs „Ziemeļu dimensija un Baltijas jūras reģions – iespējas un izaicinājumi”

Ziņa publicēta 24.05.2011
26.maijā Rīgā notiks augsta līmeņa starptautisks seminārs „Ziemeļu dimensija un Baltijas jūras reģions – iespējas un izaicinājumi”, ko organizē Ārlietu ministrija, Somijas vēstniecība un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Semināra mērķis ir diskutēt Ziemeļu dimensijas un ES stratēģijas Baltijas jūras reģionam lomu sadarbības uzlabošanai un kopīgo problēmjautājumu risināšanai reģionā, īpaši ES un Krievijas attiecību kontekstā. 

Semināru atklās ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, savukārt Somijas bijušais premjerministrs Pāvo Liponens [Paavo Lipponen] sniegs programmatisko runu par Ziemeļu dimensijas attīstību. Somijas Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas eksperti analizēs Ziemeļu Dimensijas un ES stratēģijas Baltijas jūras reģionam nozīmi reģionālajos procesos.

Semināra mērķauditorija ir Latvijas politiķi, reģiona procesu eksperti un pētnieki, valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī uzņēmēji un diplomātiskais korpuss.

Ziemeļu dimensija ir kopīga Eiropas Savienības, Krievijas, Norvēģijas un Īslandes politika, kas veicina Eiropas ziemeļu daļas ilgtspējīgu attīstību, stabilitāti, labklājību un drošību, kā arī pozitīvā veidā stiprina Eiropas Savienības un Krievijas mijiedarbību. ES stratēģijas Baltijas jūras reģionam mērķis ir koordinēta dalībvalstu, reģionālo un finanšu institūciju un nevalstisko organizāciju darbība, nodrošinātu līdzsvarotāku reģiona attīstību. Abi procesi ies savstarpēji papildinoši un pastiprinoši. Ziemeļu dimensija ir instruments Stratēģijas koordinēšanai ar tām reģiona valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībnieces.

Semināra programma pieejama ŠEIT. Darba valodas - latviešu un angļu, tiks nodrošināts tulkojums.

Seminārs norisināsies Ārlietu ministrijas Preses konferenču zālē (Kr. Valdemāra ielā 3). Lai pieteiktu dalību seminārā, preses pārstāvjus lūdzam sazināties ar Ārlietu ministrijas Preses centru pa tālruni 67016272, vai rakstot e-pastu uz: media@mfa.gov.lv.