ES māja kļūs atvērtāka iedzīvotājiem

Ziņa publicēta 11.01.2010
Piektdien, 15. janvārī, ES māja kļūs vēl pieejamāka iedzīvotājiem – plkst.14.00 pirmajā stāvā atklāj trīs jaunas istabas – zināšanu, sarunu un mākslas istabas. 

Trīs jaunās istabas atrodas Eiropas Savienības mājas (Aspazijas bulvārī 28) pirmajā stāvā (bijušā veikala telpās) un būs no ielas viegli pieejamas ikvienam iedzīvotājam. Vadoties pēc koncepcijas "Zeme. Daba. Debess", telpu vizuālo noformējumu un aprīkojumu veidojušas māksliniece Frančeska Kirke un arhitekte Nellija Dziedātāja. Informācijas centrā strādās trīs kompetenti ES lietu speciālisti, jauno telpu apsaimniekošanu nodrošinās SIA „Biroju servisa aģentūra".

Jaunās istabas ir vieta izstādēm, filmu vakariem, radošajām darbnīcām, semināriem, diskusijām un neformālām sarunām par Eiropu. Ikvienam interesentam par Eiropas Savienību tagad būs iespēja atnākt un klātienē (vai pa e-pastu) saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem par Eiropas politikas jomām vai pašam meklēt informāciju ES datu bāzēs un interneta portālos, konsultējoties ar pieredzējušiem informācijas speciālistiem. Šāda veida ES informācijas centri ir jau 12 citās ES dalībvalstīs.

Eiropas Savienības mājas jauno istabu – zināšanu, sarunu un mākslas istabu atklāšanas pasākums notiks 15. janvārī plkst. 14:00 – 16:00. Uz to lūgti sadarbības partneri no valsts pārvaldes, Rīgas domes, akadēmiskajām aprindām, nevalstiskajām organizācijām, plašsaziņas līdzekļu vadītāji, ES dalībvalstu un kandidātvalstu diplomāti, mākslinieki.

Jaunās telpas atklās Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzrunas tiek gaidītas arī no Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Teikmaņa, Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ineses Vaideres. Mārtiņš Sirmais un mājas saimnieki dos ieskatu Eiropas kulinārijas dažādībā.

Preses konference par ES mājas jauno istabu uzdevumiem 15. janvārī plkst. 13:00 – 13:30 zināšanu istabā (ieeja no sētas). Tajā piedalīsies šī Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta sadarbības projekta īstenotāji – EPIB vadītājs Māris Graudiņš, EKP vadītāja Iveta Šulca un arhitekte Nellija Dziedātāja. Foto un videoiespēja atklāšanas ceremonijas laikā, kā arī individuālu interviju iespēja pēc atklāšanas ceremonijas. Žurnālistus aicinām pieteikties līdz 14.janvārim plkst. 16:00 pie ES mājas administratores Ilzes Bules pa tālruni 67085410 vai pa e-pastu comm-rep-latvia@ec.europa.eu.

Iveta Ķelpe,
Eiropas Parlamenta Informācijas biroja
preses nodaļas vadītāja,
tālr: +371 67085468, mob 29489481
E-pasts: iveta.kelpe@europarl.europa.eu

Ivars Bušmanis,
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs,
Tālr.: +371 67085414;
E-pasts: ivars.busmanis@ec.europa.eu;