Šonedēļ Eiropas Parlamentā Briselē: ES daudzgadu budžets, cilvēktiesības

Ziņa publicēta 02.09.2020
Eiropas Parlaments atsāk darbību ar diskusijām par daudzgadu budžetu, cilvēktiesībām un Covid-19.

EP Budžeta komiteja (BUDG) otrdien novērtēs notiekošās sarunas par ES daudzgadu budžetuES ienākumu avotu reformu un ekonomikas atveseļošanas plānu pēc Covid-19.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) direktore Dr. Andrea Ammon trešdien iepazīstinās EP Vides komitejas (ENVI) deputātus ar jaunāko informāciju par Covid-19 izplatību. ENVI deputāti balsos par priekšlikumu nostiprināt ES civilās aizsardzības mehānismu (UCPM), kas krīzes laikā palīdzēja izveidot kopēju ES medicīniskā aprīkojuma (piemēram, ventilējamo aparātu) rezervi kā daļu no ES koordinētas rīcības koronavīrusa pandēmijas apkarošanai.

EP Cilvēktiesību apakškomitejas (DROI) deputāti pirmdien ar ārstu Denisu Mukvege apspriedīs aktuālo situāciju ar cilvēktiesību ievērošanu Kongo Demokrātiskajā Republikā. Denisam Mukvege EP 2014. gadā piešķīra Saharova balvu par domas brīvību un 2018. gada viņš kļuva par Nobela Miera prēmijas laureātu. Dr. Mukvege saņēma nāves draudus par cilvēktiesību pārkāpumu un seksuālas vardarbības pret sievietēm nosodīšanu, kā arī neseno slepkavību vilni viņa valstī.

EP Pilsoņu brīvību komiteja (LIBE) trešdien balsos par ziņojuma projektu, kurā izvērtēts, kā tiek īstenotas romu integrācijas valsts stratēģijas, kuru mērķis ir apkarot negatīvo attieksmi pret romu izcelsmes cilvēkiem Eiropā.

EP Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja (IMCO) ceturtdien apspriedīs iespējas un izaicinājumus, ko rada jaunās tehnoloģijas, tostarp mākslīgā intelekta tehnoloģijas, un to, kā ES ir jāregulē šīs jomas.

Lai veicinātu sabiedrības informētību par bērnu vēzi, Eiropas Parlaments piedalīsies iniciatīvā “Bērnu vēža izpratnes mēnesis” (Childhood Cancer Awareness Month), septembra pirmajā nedēļā izgaismojot savu ēku Briselē zelta krāsā. Cīņa ar šo slimību ir ES prioritāte, un Eiropas Parlaments jūnijā izveidoja īpašu komiteju vēža uzveikšanai.

 

Avots: https://www.europarl.europa.eu/