Eiropa manā pilsētā

Ziņa publicēta 12.10.2020
No 19. līdz 26. oktobrim, aicinot iepazīt Eiropas Savienības (ES) labos darbus savā apkārtnē, 11 Latvijas pilsētās notiks orientēšanās spēle “Eiropa manā pilsētā”. Laikā, kad nav iespējams doties ceļojumos ārpus Latvijas, Finanšu ministrija rosina labāk iepazīt Latviju un savu pilsētu, piedaloties orientēšanās spēlē “Eiropa manā pilsētā” un iepazīstoties ar objektiem, kas tapuši ar ES finansējuma atbalstu.

Spēlē varēs piedalīties divos dažādos veidos: instalējot aplikāciju mobilajā ierīcē, vai izdrukājot un aizpildot uzdevumu lapas. Spēlē varēs piedalīties komandas 2-6 cilvēku sastāvā, spēles laikā dalībniekiem jāapmeklē līdz 10 objekti pilsētā, kas saņēmuši ES fondu atbalstu, atbildot uz spēles jautājumiem.

Spēles uzdevumi būs pieejami ES fondu mājaslapas sadaļā "Eiropa manā pilsētā" no 19.oktobra plkst. 9:00. 

Spēles laikā dalībnieki aicināti būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus – ievērot 2 metru distanci un nedrūzmēties. Spēles dalībnieki aicināti rūpīgi izvērtēt savu veselības stāvokli pirms piedalīties spēlē un elpceļu infekcijas slimības pazīmju gadījumā palikt mājās. Personas, kam apstiprināta Covid-19 infekcija un noteikta izolācija, Covid-19 kontaktpersonas, kam ir pienākums ievērot mājas karantīnu, un personas, kurām dēļ ārvalstu ceļojuma ir jāievēro pašizolācija, nedrīkst piedalīties orientēšanās spēlē “Eiropa manā pilsētā”.

Orientēšanās spēli “Eiropa manā pilsētā” rīko Finanšu ministrija sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un “Europe Direct” informācijas centriem. Pasākums norisinās Eiropas Komisijas kampaņas “EU in My Region” ietvaros.

Iepazīsties ar spēles nolikumu!