EP aicina iesniegt grantu pieteikumus digitālo mediju projektiem par Konferenci par Eiropas nākotni

Ziņa publicēta 12.07.2021
Eiropas Parlaments (EP) izsludinājis grantu konkursu ziņu aģentūru un digitālo mediju projektiem Konferences par Eiropas nākotni norises atspoguļošanai. Tie īstenojami no šī gada 1. novembra līdz Konferences plānotajam noslēgumam 2022. gada pavasarī, bet jebkurā gadījumā ne vēlāk kā līdz 2022. gada 30. jūnijam.

Ar grantiem paredzēts atbalstīt ziņu aģentūru un digitālo mediju (vai citu mediju digitālo platformu) aktivitātes, kuru ietvaros tiek sniegta regulāra, uzticama un daudzpusīga informācija par Konferences par Eiropas nākotni, kā arī tiek veicināta iedzīvotāju iesaiste konferences tiešsaistes platformā. Tāpat programmas mērķis ir veicināt diskusiju par Eiropas nākotni attiecīgo plašsaziņas līdzekļu auditorijās. Īpaša uzmanība pievēršama iedzīvotājiem, kurus interesē ES jautājumi un kuri vēlētos uzzināt vairāk par iespējamām ES reformām nākamajos gados - saskaņā ar Eirobarometra aptauju datiem liela daļa šo iedzīvotāju ir 18 - 24 gadus veci un turpina mācības. Grantu saņēmējiem tiks garantēta redakcionālā neatkarība, vienlaikus sagaidot bezpartejisku, līdzsvarotu un atklātu publisko debašu veicināšanu.

Grantu programmas apjoms visās ES valstīs kopā ir 1,8 miljoni eiro, un katram atbalstāmajam projektam paredzēts 30 000 - 100 000 eiro EP līdzfinansējums. Maksimālais atbalsta apmērs - 70% projekta attiecināmo izmaksu.

Plašāka informācija par iesniedzamajiem dokumentiem, vērtēšanas kritērijiem, atbalstāmajiem projektiem u.c. atrodama šeit. Pieteikumi iesniedzami līdz 1. septembrim.
Avots:https://www.europarl.europa.eu/