Eiropas Savienības mājā sākas izaugsmes nodarbību cikls jauniešiem “Prakses kalve"

Ziņa publicēta 09.12.2021
19 jaunieši no Rīgas, Ludzas, Ikšķiles, Ogres, Jelgavas, Jēkabpils, Dzelzavas, Salaspils un Līvāniem šodien uzsāk mācības Eiropas Savienības mājas rīkotajā izaugsmes ciklā jauniešiem “Prakses kalve”. Pirmajā nodarbībā jaunieši tiekas ar Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāju Martu Rībeli un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Zani Petri. Nodarbībā jaunieši noskaidros Eiropas Savienības darbības pamatprincipus, uzzinās par Eiropas Parlamenta darbu un Eiropas Komisijas darba prioritātēm.

“Prakses kalve” ir ikgadējs Eiropas Savienības mājas rīkots teorētisko un praktisko mācību cikls jauniešiem. Trīs mēnešu garumā jaunieši iegūs jaunāko informāciju par Eiropas Savienības aktuālajiem jautājumiem, kā arī praktiskas, tālākajā izglītībā un karjerā noderīgas iemaņas.

”Prakses kalves” 2021/2022. sezonas tēmas – Eiropas zaļais kurss un digitalizācija.

Zaļā kursa tēmā jaunieši izzinās aprites ekonomikas pamatprincipus, klimata pārmaiņu, bioloģiskās daudzveidības un bezatkritumu dzīvesveida pamatvirzienus un savu kā indivīda līdzdalību šajos procesos. Digitalizācijas tēmu ietvaros tiks apskatītas tēmas par tehnoloģiju lietderīgu izmantošanu un drošības nozīmi. Neraugoties uz to, ka mācībās noritēs Zoom platformā, jauniešiem tiks nodrošinātas arī attālinātas praktiskās nodarbības.

Nodarbības vadīs Eiropas Parlamenta deputāti, vadošo nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī privātā sektora, akadēmiskās un mediju nozares eksperti.

Līdz šim Eiropas Savienības mājas organizēto ‘Prakses kalvi” absolvējuši vairāk kā 120 jauniešu, kuri veiksmīgi turpina savas studijas vai jau sākuši darba gaitas. Pēc “Prakses kalves” absolvēšanas jaunieši kļūst par Prakses kalves alumni biedriem ar iespēju piedalīties dažādos ES mājas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotajos pasākumos, kā arī izglītoties “Prakses kalve.Next level” mācību programmā.

ES māja – vieta, kur satikties un veidot Eiropu - ir Eiropas Komisijas pārstāvniecības projekts ar mērķi padziļināti informēt un nodrošināt jaunu zināšanu apguvi par Eiropas Savienības prioritātēm, organizēt pieredzes apmaiņas pasākumus un veicināt diskusiju par Eiropas Savienības nākotni