Programma "Radošā Eiropa”. Komisija izsludina pirmos uzaicinājumus iesniegt priekšlikumus audiovizuālās nozares atbalstam

Ziņa publicēta 04.02.2022
Programmas “Radošā Eiropa” atzars MEDIA ir pielāgots problēmām un iespējām, ko rada norises audiovizuālajos tirgos. Šogad ir izsludināti trīs jauni uzaicinājumi iesniegt priekšlikumus par videospēļu un iekļaujošā satura izstrādi, Eiropas festivālu tīkliem un MEDIA 360°, kas pielāgoti esošo nozaru, jaunu talantu un tirgu atbalstam, kā arī sadarbības veicināšanai starp dažādām nozarēm.

Par iekšējo tirgu atbildīgais Komisijas loceklis Tjerī Bretons

2022. gadā mēs pastiprināsim atbalstu Eiropas kultūras un radošajām nozarēm, kuras smagi skārusi Covid-19 krīze. Šodien mēs paziņojam par pirmo no daudzām finansēšanas iespējām, lai atbalstītu šo izšķirīgo nozari gan atveseļošanās laikā, gan pēc tās. “Radošā Eiropa” ieguldīs digitālo tehnoloģiju inovācijās un jauna veida saturā — no augstas klases TV seriāliem līdz virtuālajai realitātei.

Programmas “Radošā Eiropa” atzars MEDIA ir pielāgots problēmām un iespējām, ko rada norises audiovizuālajos tirgos. Šogad ir izsludināti trīs jauni uzaicinājumi iesniegt priekšlikumus par videospēļu un iekļaujošā satura izstrādi, Eiropas festivālu tīkliem un MEDIA 360°, kas pielāgoti esošo nozaru, jaunu talantu un tirgu atbalstam, kā arī sadarbības veicināšanai starp dažādām nozarēm. 

Papildus šiem sākotnējiem aicinājumiem, kas aptver 41 miljonu eiro MEDIA paspārnē šodien programmas starpnozaru atzarā ir publicēts arī uzaicinājums, kas vērsts uz medijpratību un kas aptver 2,4 miljonus eiro no ES līdzekļiem. Vairāki citi uzaicinājumi saistībā ar programmas “Radošā Eiropa” trim atzariem tiks publicēti Komisijas Finansējuma un iepirkumu portālā.

Programmas "Radošā Eiropa” 2022. gada budžets ir 385,6 miljoni eiro, t. i., par 30 % vairāk nekā 2021. gadā.
Avots: https://latvia.representation.ec.europa.eu/