Diskusija “Enerģētiskā neatkarība mūsu drošībai: Atveseļošanas un REPowerEU plānu nozīme”

Ziņa publicēta 31.05.2022
2022. gada 31. maijā notiks diskusija "Enerģētiskā neatkarība mūsu drošībai: Atveseļošanas un REPowerEU plānu nozīme". Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, no plkst. 13.30 – 15.00. Diskusijas norises vieta: 2. stāvs, Kamīnzāle. Paneļdiskusijas laikā tiks apspriests enerģētiskās drošības ietvars Eiropas Savienībā un nepieciešamā rīcība, lai nodrošinātu enerģētisko neatkarību dalībvalstīs, tai skaitā Latvijā.


Eiropas Komisijas Ģenerālsekretariāta Atveseļošanas un noturības rīcības grupas direktore Marija Terēza Fabregasa Fernandesa iepazīstinās ar Eiropas Komisijas ieteikumiem konkrētai rīcībai Latvijā un iezīmēs, kā Atveseļošanas un noturības un REPowerEu plāni var Latvijai palīdzēt straujāk virzīties uz enerģētisko neatkarību un īstenot citas nepieciešamās reformas.

Līga Rozentāle, Ekonomikas ministrijas Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore, informēs par nacionālo enerģētisko politiku un valsts plānoto rīcību jau tuvākajā laikā.

Savukārt, Andra Feldmane, Dr. oec., Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos, dalīsies redzējumā, ko Eiropas Komisijas sniegtie ieteikumi nozīmē reģioniem un iedzīvotājiem, piemēram, kā mājsaimniecībām palīdzēt pārvarēt enerģijas cenu kāpumu, kādi izaicinājumi sagaidāmi ieviešamajiem energoefektivitātes projektiem utml.

Diskusiju moderēs Gunārs Valdmanis, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas izpilddirektors.

Diskusijas darba valoda – angļu, paralēli tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

Pasākumu tiešsaistē varēs vērot arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Facebook kontā un vietnē esmaja.lv.