Jauniešu festivāls KOPUMS 12.-13. augustā

Ziņa publicēta 07.06.2022
12-13. augustā Jūrmalā par godu Starptautiskajai jaunatnes dienai notiks jauniešu festivāls KOPUMS. Šis festivāls notiek Eiropas Jaunatnes gada ietvaros, un to organizē Latvijas Jaunatnes padome (LJP) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Jūrmalas domi, LJP dalīborganizācijām un citiem jomas pārstāvjiem.

12.-13. augustā Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā apvienosim vairāk kā 1000 jauniešus no attālākiem reģioniem, un kopumā 10 000 cilvēkus vienu viet, lai kopradītu divas skaistas kopā būšanas dienas. Gribam arī uzsvērt, ka sadarbībā ar IZM vēlamies, lai katrs novads ir pārstāvēts, jo katra novada delegācijai būs iespēja kāpt uz lielās skatuves un prezentēt sava novada spilgtāko jauniešu koprades piemēru pēdējo gadu laikā. Aicinām arī jūsu novada pašvaldības jauniešus piedalīties festivālā un pārstāvēt jūs, taču, lai tas notiktu viņiem būtu vajadzīgs pašvaldības atbalsts.

Kā pašvaldības var atbalstīt jauniešu iesaistīšanos?
1. Nodrošinot jauniešiem transportu uz/no festivāla, piemēram, noīrējot autobusu. Ja izlemsiet palikt uz abām festivāla dienām, tad jauniešiem būs iespēja palikt arī pa nakti skolā bezmaksas (ņemot līdzi savus matračus un guļammaisus), kā arī ir iespēja sarunāt brokastis festivāla otrajā dienā par simbolisku samaksu.
2. Izplatot informāciju par iespēju piedalīties festivālā kā dalībniekam, un arī kā brīvprātīgajam festivāla organizēšanā, pieteikuma anketa neaizmirstamai pieredzei šeit.
3. Atbalstot Eiropas Jaunatnes gadu, un katru jaunieti, ko mēs plānojam aizsniegt šī gada ietvaros, papildu vēl pārsteidzot un iepriecinot sava novada jauniešus. KĀ? Iegādājieties jauniešu darinātas rokassprādzes, ko festivāla teritorijā varēs apmainīt pret ko atsvaidzinošu, jaunu un piedzīvojumiem bagātu. 5 eiro, 15 eiro vai 30 eiro apmērā par cilvēku (Katrs rokassprādzes veids sniedz savus pārsteigumus festivāla laikā). Šis ir papildus veids kā atbalstīt Eiropas Jaunatnes gada mērķus.

Lai izrādītu jūsu interesi piedalīties festivālā, lūdzam, aizpildīt ļoti īsu anketu līdz 3. jūnijam, pieejama šeit, lai varam plānot pašvaldību kopējo iesaisti. Festivāla programmā esam arī padomājuši par jaunatnes darbiniekiem organizējot aktivitātes, kas arī viņiem būs īpaši interesantas. Izmantosim šo arī kā iespēju satikties savā starpā ar citiem jaunatnes jomas pārstāvjiem no visas Latvijas.

Vairāk par festivālu skatīt prezentācijā pielikumā.

Vēljoprojām atgādinām un aicinām kopā Jūrmalā iestartētu Starptautisko Jaunatnes dienu, un lūdzam jūs turpināt aktivitātes savā pilsētā (ja tādas jums paredzētas par godu jaunatnes dienai) 14. augustā. 

 

--

Marija Cirule

Projektu aktivitāšu koordinatore

Latvijas Jaunatnes Padome / The National Youth Council of Latvia

+371 29820165 | marija.cirule@ljp.lv

www.ljp.lv | Facebook | Instagram