ES piešķir 20 miljonu eiro atbalstu Ukrainas jaunuzņēmumiem ar Eiropas Inovācijas padomes palīdzību

Ziņa publicēta 09.06.2022
Eiropas Komisija ir uzsākusi vērienīgu 20 miljonu eiro darbību Ukrainas inovācijas kopienas atbalstam. Veicot mērķtiecīgus grozījumus Eiropas Inovācijas padomes (EIP) 2022. gada darba programmā, iniciatīva atbalstīs vismaz 200 Ukrainas progresīvo tehnoloģiju jaunuzņēmumu, piešķirot līdz 60 000 eiro katram. Turklāt EIP piedāvās nefinansiālu atbalstu, piemēram, uzņēmējdarbības konsultāciju pakalpojumus un partneru piemeklēšanu. Tas uzlabos Ukrainas novatoru spēju mijiedarboties ar Eiropas inovācijas ekosistēmu, ienākt jaunos tirgos un gūt labumu no Eiropas finansēšanas instrumentiem.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena sacīja: "Ukrainai cīnoties pret Krievijas militāro agresiju, ir ļoti svarīgi raudzīties nākotnē. Ukrainā ir dzīvīga jaunuzņēmumu kustība un milzīgs uzņēmējdarbības inovācijas potenciāls. Ir ļoti svarīgi saglabāt Ukrainas tehnoloģiju novatoru ekonomiskās spējas un dot viņiem iespēju attīstīties un vēl vairāk integrēties Eiropas inovācijas ekosistēmā. Mēs vēlamies, lai viņi paplašina savu darbību Eiropas tirgos un ārpus tiem."
20 miljonu eiro atbalsts tiks izmaksāts, izsludinot uzaicinājumu iesniegt priekšlikumus Eiropas mēroga jaunuzņēmumu asociāciju tīklam, atbalstot Ukrainas inovācijas jomā ieinteresētās personas. Tiks nodrošinātas sinerģijas ar attiecīgām ES iniciatīvām, piemēram, Eiropas Biznesa atbalsta tīklu.
Plašāka informācijaES piešķir 20 miljonu eiro atbalstu Ukrainas jaunuzņēmumiem ar Eiropas Inovācijas padomes palīdzību (europa.eu)
 
 
PRESES NODAĻA
Eiropas Komisijas
pārstāvniecība Latvijā

Aspazijas bulvāris 28,
Rīga, Latvija, LV-1050
+371 28665579; + 371 67085421
kaspars.kreics@ec.europa.eu
kristine.liepina@ec.europa.eu