Aicinām apmeklēt mūsdienu ukraiņu mākslinieku izstādi ES mājā

Ziņa publicēta 14.06.2022
Līdz 15. jūlijam Eiropas Savienības mājā ir apskatāma ukraiņu mākslinieku izstāde “Ukrainas modernās mākslas gadalaiki”. Izstādi organizē Ukrainas galerija Galerie Les Noms sadarbībā ar Eiropas Savienības māju. Izstāde skatāma bez maksas Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00.

Izstādē ir apskatāmi ukraiņu mākslinieku Volodimira Afanasjefa (Volodymyr Afanasieff), Mikola Prokopenko (Mykola Prokopenko) un Marijas Volinas (Mari Voli). Volodimira Afanasjefa  un Mikola Prokopenko darbi Latvijā izstādīti pirmo reizi, bet ir labi zināmi citviet Eiropā. Viņu gleznās atainota ukraiņu tautas mierīgā, pārtikušā dzīve, kāda tā bijusi pirms kara, prieka un esamības pilnības sajūta, pasaules krāsu baudīšana.

Izstādē apskatāmi arī jaunās ukraiņu mākslinieces Marijas Volinas darbi, no kuriem lielākā daļa tapuši Latvijā, kur Marija atrada patvērumu no kara. Viņas darbi ataino globālus krīzes procesus - karu, ekonomisko krīzi un pandēmiju, vienlaikus sniedzot apmeklētājiem spēcīgu enerģijas lādiņu.
 
Izstādes gleznas mudina dzīvot, uzvarēt un meklēt izeju no sarežģītām situācijām.

Sīkāka informācija www.esmaja.lv