Savējie iedvesmo #2

Ziņa publicēta 14.09.2022
Šodien piedāvājam ielūkoties jau otrajā iedvesmas stāstu sērijā “Savējie iedvesmo” , kas tapusi izzinošā brauciena “Pieredzes stāsti. Savējie iedvesmo!” rezultātā.

Šoreiz iedvesmu smelsimies Ērgļos, apmeklējot aušanas darbnīcu SIA “Mailīšu Fabrika”, kas radīta ar mērķi saglabāt rokdarbu tradīcijas un prasmes. Te auž vilnas, lina un zīda darbus - segas, plecu lakatus, linu dvieļus.

SIA „Mailīšu Fabrika” galvenā ideja ir audumi ar īpašo stāstu. Katrs no vilnas vai lina auduma krāsu salikumiem guvis iedvesmu kādā notikumā. Audumi apvieno tradīcijas un inovāciju. Tradīcijas simbolizē senču gudrības, bet inovāciju piešķir Latvijā pirmās šāda veida programmējamās stelles.

2016.gada rudenī programmā LEADER tika iesniegts projekts „Mailīšu audumu fabrikas izveide Ērgļos”. Pēc divām izvērtēšanas kārtām 2017.gada sākumā projekts tika apstiprināts un uzsākta tā realizācija.

Amatniece Ilze Mailīte uzskata, ka Latvijā jābūt stiprām ģimenēm, to var veicināt apzinoties savu esību un saglabājot tradīcijas. Aušana ir dzimtas tradīcija, kuru arī Ilze atzinusi un pieņēmusi, tādējādi kļūstot par audēju jau ceturtajā paaudzē. Nu jau aušanas dažādi etapi kļuvuši par nozīmīgu dzīves daļu visai ģimenei.

Lai skatītos šo Youtube video, nepieciešams iespējot sociālās sīkdatnes.
Pielāgot sīkdatnes


Video autore: Laura Lubkina
Informāciju apkopoja: Daiga Poča-Lapiņa