Savējie iedvesmo #3

Ziņa publicēta 16.09.2022
Šodien piedāvājam ielūkoties trešajā un noslēdzošajā iedvesmas stāstu sērijā “Savējie iedvesmo” , kas tapusi izzinošā brauciena “Pieredzes stāsti. Savējie iedvesmo!” rezultātā.

Šoreiz pēc iedvesmas dosimies uz R. Blaumaņa memoriālo muzeju Braki, kas atrodas Ērgļu pagastā. "Brakos" dzīvojis un radoši darbojies latviešu klasiķis Rūdolfs Blaumanis (1863 - 1908) - noveļu meistars un modernās dramaturģijas pamatlicējs latviešu literatūrā. 

Braku sētu veido 8 ēku komplekss - dzīvojamā māja, klēts, rija ar gubeni, piedarbu un maltuvi, zirgu stallis, labības klēts, kūts ar vāgūzi, pirts un sīklopu kūts.

Apmeklētājiem tiek piedāvāti izglītojoši pasākumi un tematiskas ekskursijas - ģimeņu godi, velniņu nedarbi, darbi lauku sētā, kāzu ekskursijas „Silmaču” noskaņās, kā arī iespēja baudīt „Braku” putru, „Silmaču” pankūkas, tēju un vīnu „No saldenās pudeles”.

Projekti, kas līdzfinansēti no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai LEADER programmas ietvaros:

  • Braku zedeņu žoga atjaunošana,
  • Aktīvās atpūtas un mundruma laukums Brakos,
  • Braku dzīvojamās mājas jumta un Meņģeļu pirts vienkāršotā renovācija.
Lai skatītos šo Youtube video, nepieciešams iespējot sociālās sīkdatnes.
Pielāgot sīkdatnes


Ikviena vieta, kur smēlāmies iedvesmu, bija pilnīgi atšķirīga, ar atšķirīgām funkcijām, taču tās vienoja kas kopīgs – aktīvi, radoši cilvēki, savas vietas patrioti, kuri ģenerē idejas, raksta projektus, meklē finansējumu un tiecas, lai savu saimniecību, SIA vai muzeju padarītu par vēl modernāku un interesantāku vietu paši sev un ikvienam apmeklētājam.

Video autore: Laura Lubkina
Informāciju apkopoja: Daiga Poča-Lapiņa