Man ir mana valoda

Ziņa publicēta 29.09.2022
No 23. līdz 27. septembrim Madonas novada bibliotēkā notika Europe Direct Gulbenē pasākumu norises vietas Madonā organizētā Eiropas Valodu dienu aktivitāte “Man ir mana valoda”.

23.septembrī uz aktivitātēm ieradās Kristiāna Dāvida pamatskolas audzēkņi, bet 26. un 27. septembrī Madonas Valsts ģimnāzijas 10. un 11. klases skolēni.

Mazākajiem Valodu dienas dalībniekiem tika piedāvātas aktīvas nodarbības, ar iespēju pārvietoties pa ēku un izzināt valodu daudzveidību, meklējot atbildes uz jautājumiem un spēlējot spēles.

Savukārt ģimnāzisti iesaistījās izzinošās nodarbībās par valodām, kuru laikā uzzināja vai atsvaidzināja zināšanas par to, kas ir EVD, cik un kādas ir ES oficiālās valodas, dažādus faktus par valodām. Tika runāts par to, kas ir dabiska valoda un kas mākslīga, uzklausīti Madonas Valsts ģimnāzijas absolventu pieredzes stāsti par valodu apguvi augstskolā, apmaiņas programmās ārpus Latvijas, arī ārpus ES, arī par valodu apguves kursiem, par iespējām, ko valodu zināšanas ir devušas, kādas “durvis tas paver”.

Lielākie Eiropas Valodu dienas dalībnieki piedalījās viktorīnās par valodām, izzināja vārdnīcu dažādību, pildīja uzdevumus par vārdnīcām un izmantojot vārdnīcas. Tāpat nodarbības ietvaros bija sagatavota viktorīna par slengu, āķīgi jautājumi un interesanti fakti par valodām.

Paldies pedagogiem, bērniem un jauniešiem par atsaucību un aktīvu iesaisti Eiropas Valodu dienas aktivitātēs.

 

Informāciju sagatavoja:

Daiga Poča-Lapiņa