NOTIKS IKGADĒJAIS EIROPAS SAVIENĪBAS INFORMĀCIJAS SNIEDZĒJU FORUMS

Ziņa publicēta 12.04.2010
15.aprīlī Rīgā notiks ikgadējais „Eiropas Savienības informācijas sniedzēju forums: Sadarbība. Saziņa. Informācija”. Forumā reģistrējušies vairāk nekā 100 dalībnieki no visas Latvijas un tā mērķis ir pārrunāt aktuālos ES komunikācijas jautājumus, kā arī vienoties par kopīgiem plāniem un sadarbību. Forumu organizē Ārlietu ministrija, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.  

Forums notiks Rīgā Maritim Park Hotel (Slokas ielā 1). Forumā piedalīsies Latvijas eksperti un ārzemju viesi, kas dalīsies pieredzē saistībā ar foruma vadošajām tēmām - jauni ES komunikācijas rīki elektroniskajā vidē,ES jautājumu komunikācija Latvijā un sadarbība kā veiksmīgas komunikācijas pamats. Par Eiropas Parlamenta pieredzi komunikācijā, izmantojot interneta radītās iespējas, stāstīs Tibo Lesenkāls (Thibault Lesenecal),Eiropas Parlamenta web komunikācijas nodaļas pārstāvis. Savukārt ar ES informācijas tīkla sadarbību Austrijā iepazīstinās Silvija Gotingere (Sylvia Göttinger), Vīnes Europe Direct informācijas centra vadītāja.

Šī gada jaunums - iespēja sekot foruma darbam tiešsaistē foruma mājas lapāhttp://forums2010.esmaja.lv.

Forumā vadošās diskusiju tēmas:

Jauni ES komunikācijas rīki elektroniskajā vidē: Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju, jo īpaši jaunākā paaudze, ziņas par norisēm pasaulē gūst nevis no tradicionāliem medijiem (prese, TV, radio), bet dažādos ziņu portālos vai arī iesaistoties sociālās platformās internetā. Twitterī ir aptuveni 21 000 lietotāju no Latvijas, Facebook ir aptuveni 100 000 profili no Latvijas. Cilvēki vēlas būt noteicēji pār informāciju, ko saņem, kā arī iesaistīties tās radīšanā. Arī ES jautājumu komunikācijā nedrīkst apstāties pie tradicionālajām metodēm, un ES informācijas tīklam ir jāatbilst jaunajām prasībām.

Sadarbība: veiksmīgas komunikācijas pamats:Sadarbība un komunikācija starp informācijas sniedzējiem ir viens no būtiskiem priekšnosacījumiem efektīvai komunikācijai ar informācijas saņēmējiem. Vai informācijas starpnieki Latvijā pietiekoši zina viens par otru un vai ir gatavi sadarboties?

ES jautājumu komunikācija Latvijā: 2010.gads ir atnācis ar izmaiņām ES jautājumu komunikācijas koordinācijā, Ārlietu ministrijai pārņemot vadību no Valsts kancelejas. Kādus jaunumus tas ieviesīs? Ko vajadzētu uzlabot, pilnveidot? Kādas labākās idejas, projekti būtu jāuzsāk vai jāturpina?

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties foruma darbā!

Par dalību forumā lūdzam informēt pa tālruni 29115356, 67213020 vai e-pastu info@balticconsultants.lv. Kontaktpersona Gunta Misāne.

Foruma darba kārtība

Informācijai: Informācijas sniedzēju forumi Latvijā tiek organizēti kopš 2002.gada. Kopš 2008.gada tie kļuvuši par ikgadēju tradīciju. Šogad pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

Šeit var iepazīties ar 2008.gada un 2009.gada forumu secinājumiem.

Gunta Misāne
Foruma koordinatore
29115356, 67213020
info@balticconsultants.lv