Ar diskusiju Madonā noslēgusies Digitālā nedēļa 2023

Ziņa publicēta 29.04.2023
Šodien ar aizraujošu diskusiju noslēdzās Digitālās nedēļas 2023 aktivitātes Madonā. Diskusijā piedalījās Instagram un Youtube satura veidotājs, šova Balss maskā 1.sezonas uzvarētājs, mūziķis Kristaps Strūbergs, kurš pievērsās gan sociālo tīklu saturam un publicēšanas īpatnībām, gan mākslīgajam intelektam. Diskusijas laikā klātesošie jautājumus varēja uzdot gan mutiski, gan ar Padlet rīka starpniecību.

Digitālajā nedēļā laikā no 22. līdz 29. aprīlim piedāvājām plašu aktivitāšu klāstu dažādām mērķauditorijām:

  • 22.aprīlī Šarlotes skoliņas nodarbībā "Es un ierīces" kopīgi ar bērniem pārrunājot par to, ko var un nevar darīt ar digitālajām ierīcēm.
  • 25.aprīlī nodarbībā “Noderīgi digitālie rīki” iepazināmies un izmēģinājām vairākus ērtus rīkus - tiešsaistes grafiskā dizaina platformu Canva, iepazinām Google pakalpojumu daudzveidību, aplūkojām Mentimeter iespējas, ieskatījāmies, ko piedāvā uz spēli balstīta mācīšanās platforma Quizizz, iepazinām tiešsaistes pakalpojumu darbam ar pdf dokumentiem un citus rīkus.
  • 26.aprīlī aicinājām uz lekciju “Digitālā drošība – kiberdrošība”, ļaujot iegūt gan teorētisku zināšanu bāzi, gan praktiskus ieteikumus digitālajai un informācijas  drošībai.
  • 27.aprīlī prezentācijā iepazinām “Digitālās prasmes izglītībai”, uzzinot par dažādām vietnēm, datu bāzēm, katalogiem, kur gūt noderīgu informāciju mācību, studiju, pētniecības procesam, ielūkojāmies platformās un rīkos, ar kuru palīdzību papildināt prezentācijas vai pētniecisko darbu.
  • 28.aprīlī nodarbības “Prātīgs? Pratīgs? Medijpratīgs!” laikā izzinājām “medijpratības” jēdzienu, ielūkojāmies bagātīgajā informācijas resursu klāstā par medijpratību, dezinformāciju, viltus ziņām, iepazinām jauno Medijpratības datubāzi, ielūkojāmies mākslīgā intelekta iespēju daudzveidībā, pārrunājām opcijas, kur iespējams papildināt zināšanas par medijpratību, piemēram tiešsaistes kurss medijpratībā Very Verified.
Paldies ikvienam Digitālās nedēļas dalībniekam!