Pieredzes stāsti. Savējie iedvesmo! #2

Ziņa publicēta 22.05.2023
Šodien piedāvājam ielūkoties otrajā iedvesmas stāstu sērijā “Savējie iedvesmo” , kas tapusi Europe Direct Gulbenē pasākumu norises vietas Madonā organizētā izzinošā brauciena “Pieredzes stāsti. Savējie iedvesmo!” rezultātā, apmeklējot patiesi iedvesmojošas vietas, uzņēmumus, cilvēkus tepat – Madonas novadā.

Cesvaines bibliotēka ir demokrātiska iestāde, kas nodrošina brīvu plašas informācijas pieejamību, mūžizglītības iespējas, veicina dažādu vecumu bibliotēkas lietotāju lasītprieku, sekmē kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, piedāvā iespēju saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Lai skatītos šo Youtube video, nepieciešams iespējot sociālās sīkdatnes.
Pielāgot sīkdatnes

2009.gadā realizēts projekts “Tautas nama rekonstrukcija, tā teritorijas labiekārtošana un bibliotēkas rekonstrukcija Cesvaines pašvaldībā” ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) finansējumu - bibliotēkas jumta un fasādes rekonstrukcija, kā arī celiņa pielāgošana cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām.

2014.gadā realizēts LEADER projekts “Bibliotēkas ēkas vienkāršotā rekonstrukcija”. Iegādāts un atsevišķā telpā uzstādīts granulu apkures katls, piebūvēts skurstenis un ierīkoti radiatori, izbūvējot jaunu mūsdienīgu centrālās apkures sistēmu Cesvaines bibliotēkas ēkā.

2017.gadā realizēts LEADER projekts “Cesvaines bibliotēkas krājuma mēbeļu atjaunošana”, iegādājoties speciāli bibliotēku vajadzībām gatavotus stabilus metāla grāmatu plauktus ar dekoratīviem lamināta sānu paneļiem un metāla grāmatu atdalītājiem. Līdz ar plauktu nomaiņu ir atjaunota elektroinstalācija un veikts telpas kosmētiskais remonts (griestu špaktelēšana, gruntēšana, krāsošana; sienu gruntēšana, krāsošana un grīdas krāsošana).

Video tapšanā īpašs paldies Cesvaines bibliotēkas vadītājai Vēsmai Norai.