7.maijā Latvijā jau trešo gadu notiks akcija „Atpakaļ uz skolu”

Ziņa publicēta 06.05.2010
Astoto gadu pēc kārtas European Schoolnet* sadarbībā ar Eiropas Komisiju organizē pasākumu kopumu „Eiropas Pavasaris”, kura ietvaros Latvijā trešo reizi tiek rīkota akcija „Atpakaļ uz skolu 2010”. Tās laikā valsts pārvaldē un Eiropas Savienības (ES) institūcijās strādājošie, kā arī citi eksperti ES jautājumos dodas uz skolām, lai stāstītu jauniešiem par ES un veicinātu viņu izpratni par to. Šogad akcija notiks 7.maijā. 

Akcijā piedalās 70 dalībnieki no dažādām valsts un ES institūcijām un citi ES lietu eksperti. Priecē fakts, ka akcijas dalībnieki apmeklēs skolas visos reģionos, tādējādi veicinot jauniešu izglītošanu par ES jautājumiem visā Latvijā. Pavisam akcijas ietvaros tiks apciemotas 65 dažādas Latvijas skolas.

Pērn visā Eiropas Savienībām pavisam ap 600 ierēdņu no dažādām Eiropas Savienības institūcijām pagājušajā gadā apmeklēja savas bijušās skolas.

Šogad akcijā ir iesaistījušās valsts augstākās amatpersonas, proti, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, trīs ministri – satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, kultūras ministrs Ints Dālderis, labklājības ministrs Uldis Augulis -, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, Tieslietu ministrijas un Ārlietu ministrijas Valsts sekretāri, kā arī Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš. Šogad skolu akcijai piepulcējas "Team Europe" eksperti – Eiropas lietu zinātāji.

Akciju organizē jauniešu nevalstiskā organizācija Klubs „Māja” – jaunatne vienotai Eiropai sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Eiropas Parlamenta informācijas biroju. Projekta koordinēšanu finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Vairāk informācijas pie Ritas Zālītes, akcijas „Atpakaļ uz skolu 2010” koordinatores, tālr. +371 26464831, e-pasts: rita@klubsmaja.lv

* Eiropas skolu tīkls, kurā ietilpst 31 izglītības ministrija Eiropā

Ivars Bušmanis,
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs