Grāmatu izstāde “Pinokio”

Ziņa publicēta 13.05.2024
Aicinām uz Bērnu literatūras nodaļu, lai aplūkotu ceļojošo grāmatu izstādi “Pinokio”- 40 grāmatu kolekcija 38 valodās.

"Pinokio" ir itāļu rakstnieka Karlo Kollodi sarakstīta bērnu grāmata. Tā ir bērnu literatūras klasika. Sākotnēji tā tika rakstīta bērnu žurnāliem turpinājumos. To publicēja žurnālos 1881. un 1882. gadā. Grāmata tika izdota 1883. gada februārī. Grāmatā "Pinokio piedzīvojumi" tiek stāstīts par lelli vārdā Pinokio un koktēlnieku Džepeto, kas šo lelli ir izgatavojis. Pinokio ir atdzīvojies un katru reizi, kad viņš samelo, viņa deguns izaug garāks. 
Tā ir fantastiska pasaku pasaule, kurā viss ir iespējams un aiz katra stūra gaida pārsteigumi. Nemierīgais, mazais palaidnis Pinokio neņem vērā sava labsirdīgā tēva padomus un dodas pasaulē meklēt piedzīvojumus. Ceļā viņš sastop daudzus interesantus varoņus – nelietīgo Lapsu un Runci, gudro Runājošo Circeni un Skaisto Meiteni ar zilajiem matiem – un iekuļas dažādās ķibelēs. Par laimi, grāmatas beigās nevaldāmais koka puisēns gūst mācību un piepildās viņa karstākā vēlēšanās – viņš kļūst par īstu zēnu. 

Pagājušajā gadā Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā Tulkošanas ģenerāldirektorāta pārstāvji piedāvāja iespēju eksponēt ceļojošo grāmatu kopu - grāmatu “Pepija Garzeķe”, “Alise Brīnumzemē” un “Sarkangalvīte”. Izdevumu kolekcijas dažādās valodās bija apskatāmas daudzviet Latvijā. Madonā bija apskatāma “Alise Brīnumzemē” grāmatu kolekcija. Šogad Latvijā būs pieejamas “Pinokio” un “Mazais princis” grāmatu kolekcijas.

Ceļojoša grāmatu izstāde “Pinokio piedzīvojumi” Madonas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā būs apskatāma līdz 30.maijam. 

Piedāvājam arī nodarbības bērniem par grāmatas "Pinokio" tematiku, lūgums iepriekš pieteikties: t.: 64821926.