Dzīvo, radi un dari zaļi

Ziņa publicēta 08.06.2024
7.jūnijā Europe Direct Gulbenē kopā ar Madonas novada bibliotēku iesaistījās Madonas pilsētas svētku aktivitātēs, pilsētas viesiem piedāvājot izzinošas un izklaidējošas aktivitātes "Dzīvo, radi un dari zaļi".

Svētkus atklāja Madonas apvienības pārvaldes vadītājs Guntis Ķeveris un Madonas novada bibliotēkas direktore Imelda Saulīte, par pasākuma vadīšanu rūpējās Madonas novada bibliotēkas Pakalpojumu nodaļas vadītāja Līva Romanovska.

Izzinošajās un izklaidējošajās aktivitātēs "Dzīvo, radi un dari zaļi":

🌱 apguvām, kā lietām un materiāliem piešķirt 2. vai pat 3. dzīvi - gatavojot skaistus tārpiņus no kartona olu kastītēm, no pogām darinot atslēgu piekariņus, radot tualetes papīra rullīšu atdzimšanu burvīgos taurentiņos, no koka gatavojot personalizētus ledusskapja magnētiņus, makulatūru pārvēršot krellēs un rokassprādzēs.
🌱 spēlējām lielformāta spēles;
🌱 dalījāmies ar informatīviem materiāliem par Eiropas Savienību;
🌱 uz bruģa radījām skaistu krītiņu mākslu;
🌱 darbojāmies radoši, izzinājām un izklaidējāmies.

Visas aktivitātes bija kā atgādinājums, ka ne vienmēr lietas ir jāizmet, jo, pielietojot pirkstiņu veiklību, radošumu un izdomu, katrs priekšmets vai sīkums var piedzīvot savu atdzimšanu, tādējādi samazinot saražoto atkritumu daudzumu, saudzējot dabu un radot prieku.

Pasākuma noslēgumā Madonas novada pašvaldība apmeklētājiem bija sarūpējusi koncertizrādi bērniem - Čučumuiža.

Paldies ikvienam svētku svinētājam!

Plašāka galerija: https://www.madona.lv/lat/galerijas?fu=e&id=831