Diskutēs par Latvijas pilsētu nozīmi valsts ilgtspējīgās attīstības nodrošināšanā

Ziņa publicēta 06.12.2011
Šī gada 7. decembrī Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un AS "Swedbank" organizē konferenci „Latvijas lielās pilsētas – valsts izaugsmes dzinējspēks”. Konferences mērķis ir diskusiju rezultātā apzināt iespējamos risinājumus Latvijas izaugsmes veicināšanai, balstoties uz pārliecību, ka valsts izaugsmes dzinējspēks ir Latvijas lielās pilsētas. Konferenci atklās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija, svinot savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju, rīko konferenci “Latvijas lielās pilsētas – valsts izaugsmes dzinējspēks”, lai diskusijā ar politiķiem, sociālajiem partneriem, uzņēmējiem, nevalstiskajām organizācijām un ekspertiem pārrunātu pilsētu kā sabiedroto lomu Latvijas ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā, jo īpaši saistībā ar ES 2014.-2020.gada budžeta projektu un attīstībai pieejamajiem ES fondiem. Viens no būtiskākajiem darbiem tuvākajā laikā ir Latvijas interešu aizstāvēšana saistībā ar Eiropas Savienības daudzgadu budžeta projektu nākamajam plānošanas periodam. Latvijas lielās pilsētas vēlas akcentēt nepieciešamību ievērot visas valsts teritorijas līdzsvarotu attīstību, paredzot atbalstu attīstības centriem, kā arī nozaru griezumā ņemt vērā teritoriālo dimensiju.

„Šobrīd, strauji mainīgajā pasaulē, ir nepieciešama pārdomāta virzība uz valsts izaugsmi. Virzībai jābūt orientētai uz izpratni, ka valsts attīstība jābalsta uz gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu izaugsmi, kuras pamatā ir stipras pilsētas. Konferencē esam aicinājuši nozares pārstāvjus izteikt savu viedokli par Latvijas izaugsmes mērķiem un nākotnes izaicinājumiem, lai kopējā diskusijā vienotos par racionālākajiem scenārijiem valsts izaugsmes veicināšanā,” skaidro Māris Kučinskis, LLPA padomnieks.

"Eiropas Komisijas ieskatā ir svarīgi ne tikai runāt par to, cik daudz Latvija  saņems nākamajā ES budžetā, bet arī godīgi izvērtēt, cik kvalitatīvi nauda tikusi ieguldīta līdz šim," uzsver Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Konferences diskusijā – „Latvijas izaugsmes mērķi un nākotnes izaicinājumi” – piedalīsies finanšu ministrs Andris Vilks, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, AS ”Swedbank” Latvijā valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, Latvijas Republikas valsts un pašvaldību institūciju, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī eksperti.  

Konference norisināsies šī gada 7. decembrī AS „Swedbank” konferenču zālē, Balasta dambī 1a, Rīgā.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Papildus informācijai:
Anda Grantiņa, LLPA biroja vadītāja
Tālr. + 371 67223515
E-pasts:
llpa@llpa.lv
Dagnija
Dižbite, mediju attiecību konsultante
Tālr. + 371 67508382
E-pasts:
Dagnija.dizbite@mrsgrupa.lv