Rīgā notiks ES – Krievijas attiecībām veltītā konference

Ziņa publicēta 14.12.2011
Tuvojoties  gada beigām jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā pulcējas eksperti no Eiropas Savienības un Krievijas, lai apspriestu ES – Krievijas attiecību dinamiku aizejošajā gadā. Šogad konference „Eiropas Savienības – Krievijas attiecības 2011. gadā: skats no Baltijas” notiks 16. decembrī, no plkst. 12:00 līdz plkst. 16:00 ES mājā, 2. stāva zālē (Aspazijas bulvāris 28, Rīga). Konferenci organizē politikas centrs „EuroCivitas”, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Maskavas Karnegī centrs.

14.-15. decembrī Briselē norisinās ES-Krievijas samits, un konferencē Rīgā ekspertiem būs iespēja atskatīties un izvērtēt aizvadītajā gadā sasniegto. EK pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka norāda uz savstarpējo ekonomiskoattiecību nozīmi: „ES ir pārliecinoši nozīmīgākais Krievijas tirdzniecības partneris, kas veido vairāk nekā pusi Krievijas ārējās tirdzniecības apgrozījuma. Arī Eiropas Savienībai Krievija ir nozīmīgs tirgus. Tāpēc konstruktīvas attiecības un dialogs ir svarīgs visos līmeņos – valdības, uzņēmēju un ekspertu”.

Konferences pirmā sesija būs veltīta ES – Krievijas attiecību izvērtēšanai 2011. gadā. Tajā piedalīsies ES delegācijas Krievijā vadītāja vietnieks Maikls Vebs, Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs,  kā arī eksperti no Krievijas Zinātņu akadēmijas Pasaules ekonomikas un starptautisko attiecību institūta – Nadežda Arbatova, Irina Kobrinska un Sergejs Utkins.

Konferences otrajā daļā eksperti spriedīs par enerģētikas politiku ES – Krievijas dialogā, un kā tā ietekmē Baltijas jūras reģionu. Diskusijā piedalīsies neatkarīgais eksperts, bijušais ES enerģētikas komisāra padomnieks Juris Ozoliņš, Krievijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta pētnieks Boriss Frumkins, Igaunijas Ārpolitikas institūta pētnieks Andress Mae un sabiedriskās politikas centra PROVIDUS pētnieks Reinis Āboltiņš.

Konference noritēs angļu valodā. Tajā aicināts piedalīties ikviens interesents, iepriekš reģistrējoties politikas centra „EuroCivitas” mājas lapā http://www.eurocivitas.org/ vai nosūtot vēstuli uz info@eurocivitas.org.

Papildu informācija par konferenci un programma: http://www.eurocivitas.org/