Izsludina foto konkursu „Eiropa manā vasaras fotoobjektīvā”

Ziņa publicēta 30.06.2010
Interneta vortāls www.esmaja.lv izsludina foto konkursu „Eiropa manā vasaras fotoobjektīvā”, kura mērķis ir veicināt radoši un, iespējams, nedaudz citādi kā ierasts parādīt Eiropu, tās vērtības, dažādību un vienlaikus vienotību tieši vasarā. 

Vasara ir atpūtas un atvaļinājumu laiks, kad ikvienam no mums ir vēlēšanās kaut nedaudz „izrauties” no ierastās ikdienas, dodoties kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā vai vienkārši izbaudot vasaras elpu. Jānorāda, ka šī arī būs septītā vasara mums visiem kā Eiropas Savienības pilsoņiem. Viens no acīmredzamākajiem Eiropas Savienības dotajiem ieguvumiem vismaz atvaļinājumu laikā ir Šengenas zonas sniegtās ceļošanas iespējas. Tomēr tas nav vienīgais!

Foto konkursa „Eiropa manā vasaras fotoobjektīvā” mērķis ir veicināt radoši un, iespējams, nedaudz citādi kā ierasts parādīt Eiropas elpu vasarā. Konkursā aicināti piedalīties skolēni, studenti, jaunieši un visi aktīvie cilvēki bez vecuma un nodarbošanās ierobežojuma, kuri vēlas savos vasaras iespaidos dalīties ar citiem un tikt pie balvām.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem no 2010.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.augustam jāiesniedz konkursam sagatavotās fotogrāfijas, augšupielādējot tās interneta vietnē http://fotokonkurss2010.esmaja.lv. Dalību konkursā iespējams pieteikt divās klasēs – „Amatieru klasē” un „Profesionāļu klasē”. No žūrijas augstāko novērtējumu saņēmušajiem Profesionāļu klases darbiem tiks izveidots izstāde ES mājā Aspazijas bulvārī 28.

Iesniegtie foto materiāli tiks publiskoti interneta vietnē www.esmaja.lv, kur laika posmā no 2010.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.augustam ikvienam lasītājam būs iespēja vērtēt darbus, piešķirot 1 – 5 zvaigznes. Konkursa „Lasītāju simpātija” uzvarētāju noteiks www.esmaja.lv publiskais balsojums. Visus konkursam iesniegtos darbus vērtēs īpaši šim notikumam izveidota žūrijas komisija, kurā būs vortāla www.esmaja.lv, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pārstāvji.

Iepazīties ar foto konkursa „Eiropa manā vasaras fotoobjektīvā” nolikumu iespējams interneta vietnē http://videokonkurss2010.esmaja.lv/. Papildus informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi redakcija@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67625339.

Konkurss tiek finansēts no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem, kuras mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

Kontaktinformācija:
Juta Šteinerte
BPS PR
E-pasts:
juta.steinerte@bps.lv, Tālr: 67625339