Eksperti tiešsaistē diskutēs par inovācijām

Ziņa publicēta 21.02.2012
Trešdien, 22. februārī, plkst. 12.00 - 13.00 Eiropas Savienības mājā notiks diskusija „Inovatīvs = radītspējīgs. Kas pietrūkst Latvijai?”, ko varēs vērot arī tiešsaistē www.esmaja.lv.

Kāpēc Latvija inovāciju indeksā ilgstoši ir pēdējā vietā? Kādu ieguldījumu dod kompetences centri, tehnoloģiju parki? Kā tiek meklēta nauda zinātnei? Kur slēpjas „Latvijas Nokia”? Par šiem jautājumiem tiešsaistes diskusijā runās un meklēs risinājumus Valdis Egle (Meža nozares kompetences centra vadītājs), Andris Čeksters (SIA „Ludere” valdes priekšsēdētājs, "Ideju akadēmija" izveidotājs), Vita Brakovska (biedrības Zināšanu un inovācijas sabiedrība" (ZINIS) valdes priekšsēdētāja). Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

Diskusija, par inovāciju jautājumiem Latvijā, būs vērojama gan klātienē ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, zināšanu istabā, gan tiešsaistē www.esmaja.lv.

Kā norādīts Eiropas Komisijas preses paziņojumā, Latvija inovāciju jomā ieņem pēdējo vietu Eiropas Savienībā. Neskatoties uz to, ka inovāciju jomā vērojami uzlabojumi, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Latvijai joprojām ir vāji rādītāji, tāpēc būtu mērķtiecīgi jādomā par inovāciju attīstīšanu.

Turpmāk paredzētas diskusijas reizi mēnesī, tiešsaistē internetā, lai apspriestu sabiedrībai svarīgus jautājumus saistībā ar Eiropas Savienību. Jaunākajām aktualitātēm sekojiet līdzi www.esmaja.lv.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, ir bezmaksas. Ieinteresētajiem dalībniekiem lūgums iepriekš pieteikties pa epastu esmaja@esmaja.lv vai pa tālruni 67085445.