Rīgā runāt par eirozonas nākotni ierodas ietekmīgas domnīcas pārstāvis

Ziņa publicēta 21.02.2012
Ar ietekmīgās Briseles ekonomikas politikas domnīcas Bruegel direktora vietnieka Guntrama Volfa lekciju par eirozonas krīzi un tās risinājumiem Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā trešdien sāk augsta līmeņa debašu ciklu, kurā  2012.gadā uz Rīgu aicinās Eiropā sadzirdētu un uzklausītu viedokļu paudējus politikas, ekonomikas un kultūras jomās.

"Latvija ir maza un atvērta valsts un ekonomika, kas vienmēr būs atkarīga no ārpus tās notiekošā. Tāpēc ir būtiski gan saprast Latvijas lomu Eiropas un pasaules mērogā, gan saredzēt riskus un iespējas. Ar šo debašu ciklu mēs vēlamies veicināt sarunas par Eiropā notiekošo un šajā gaismā skatīt pašmāju procesus. ES māja ir dabiskākā vieta, kur tām risināties," saka EK pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka.

G.Volfs pēc I. Šteinbukas uzaicinājuma ieradīsies Rīgā, lai tiktos ar Saeimas deputātiem, uzstātos ar publisku vieslekciju “Eirozonas krīze un nākotnes politikas izvēles” Rīgas Ekonomikas augstskolā un piedalītos diskusijā ES mājā, kur ar viņu debatēs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, REA Ekonomikas departamenta vadītājs Mortens Hansens, Swedbank Latvija galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks un NHC Capital vecākais viceprezidents Baltijas valstīs Kārlis Cerbulis. Šis pasākums ir ielūgtiem viesiem, bet tā tiešraidi internetā varēs vērot katrs interesents.

Par Bruegel:

Pirms pievienošanās Bruegel, kur G.Volfa galvenais pētniecības lauks ir eirozonas makroekonomika un pārvaldība, Bonnas Universitātē Vācijā doktora grādu ieguvušais ekonomists strādājis arī EK, kā arī Vācijas centrālajā bankā, sniedzis konsultācijas SVF un Eiropas Parlamentam, darbojies vairākās izglītības un pētniecības organizācijās. Viņa komentāri publicēti tādos laikrakstos kā Financial Times, New York Times un Wall Street Journal. Bruegel ir neatkarīga ekonomikas politikas domnīca (think-tank), kuras biedru vidū ir vairākas ES dalībvalstis, starptautiski uzņēmumi un iestādes. Domnīcas mērķis ir dot pētniecisku ieguldījumu eirozonas un globālās ekonomikas politikas veidošanā.

Vairāk informācijas:

http://www.bruegel.org/

http://www.bruegel.org/scholars/scholar-detail/scholar/213-guntram-b-wolff/

Mediju ievērībai:

G.Volfa vieslekcija REA Sorosa zālē (Strēlnieku 4a) notiks 22.februārī plkst. 16.30, iepriekš jāreģistrējas:

http://www.sseriga.edu/en/news-and-events/upcoming-events/guntramwolff.html.

Lekcija notiks angļu valodā bez tulkojuma latviski.

Interneta tiešraide no diskusijas ES mājā sāksies 22.februārī plkst. 18.30 www.esmaja.lv

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tālruņi: 67085414, 28666023; 67085421
sanita.jemberga@ec.europa.eu

kaspars.kreics@ec.europa.eu

http://twitter.com/EiropasKomisija