Aicina žurnālistus pieteikties konkursā

Ziņa publicēta 14.09.2010
Vēl tikai līdz piektdienai žurnālisti var pieteikt savus darbus Eiropas Komisijas (EK) balvai "Kopā pret diskrimināciju!", bet līdz nākamās darba nedēļas beigām iespējams reģistrēt savu pieteikumu Eiropas gada balvai, kas šogad tiks pasniegta pirmo reizi. Balvas abos konkursos paredzētas ne tikai Eiropas, bet arī nacionālo konkursu uzvarētājiem. 

EK regulāri rīko konkursus, lai apzinātu un atbalstītu žurnālistus, kas ar savu darbu uzlabo cilvēku zināšanas un veicina labāku izpratni par dažādām tēmām. Pēdējā laikā EK konkursi iemantojuši popularitāti arī Latvijā, un šogad par veselību rakstošo žurnālistu balvai Latvijā tika pieteikti jau 33 darbi.

"Masu mediji ne tikai atspoguļo faktus, bet arī veido sabiedrisko domu un liek pievērst uzmanību tām vai citām norisēm sabiedrībā. Eiropas Savienība var izvirzīt par vienu no mērķiem diskriminācijas apkarošanu vai 2010. noteikt par nabadzības un sociālās atstumtības izskaušanas gadu, taču cilvēkus šīs ziņas sasniegs tikai tad, ja tām uzmanību pievērsīs arī plašsaziņas līdzekļi. Tādēļ es aicinu žurnālistus, kas par šīm tēmām rakstījuši, pieteikt savus darbus konkursiem," aicina Iveta Šulca, EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Balva "Kopā pret diskrimināciju!" šogad jau septīto reizi tiks piešķirta ES tiešsaistes un drukāto plašsaziņas līdzekļu žurnālistiem, kuru darbs ir veicinājis sabiedrības izpratni par dažādības vērtību un sniedzis ieguldījumu cīņā pret diskrimināciju Eiropā.

Konkursā var piedalīties žurnālisti, kuri raksta par dažādību un diskrimināciju rases vai etniskās izcelsmes, reliģisko uzskatu vai pārliecības, vecuma, invaliditātes un dzimumorientācijas dēļ. Nacionālā konkursa uzvarētājs saņems 1000 eiro vērtu balvu, bet Eiropas konkursa (tam kvalificēsies dalībvalstu uzvarētāji) labākie trīs darbi tiks prēmēti ar attiecīgi 5000, 3500 un 2500 eiro vērtām balvām.

Konkursa „Eiropas gada žurnālistu balva 2010” mērķis savukārt ir atbalstīt un apzināt žurnālistus, kas ar savu darbu uzlabo informētību un veicina labāku izpratni par nabadzību un sociālo atstumtību.

Konkursā drīkst piedalīties žurnālisti, kuri pārstāv drukātos, tiešsaistes, radio vai televīzijas plašsaziņas līdzekļus un kuru raksti vai ziņu reportāžas par nabadzības un sociālās atstumtības tēmu Eiropas Savienībā ir publicētas vai pārraidītas televīzijā vai pa radio. Valstu uzvarētāji saņems naudas balvas 800 eiro apmērā, bet Eiropas konkursa pirmo trīs vietu ieguvēji – attiecīgi 4500, 3000 un 2000 eiro.

Sīkāka informācija par konkursiem:

"Eiropas gada žurnālistu balva 2010: Cīņa pret nabadzību un sociālo atstumtību" http://www.2010againstpoverty.eu/journalistaward/index/?langid=lv

"Kopā pret diskrimināciju!"

http://journalistaward.stop-discrimination.info/2682.0.html

Jānis Krastiņš,
Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
preses nodaļas speciālists