Ko Latvijas cilvēki domā par plāniem krīzes pārvarēšanai?

Ziņa publicēta 03.04.2012
Vairāk nekā puse (53%) Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Eiropas Savienība (ES) atrodas uz pareizā ceļa, lai pārvarētu ekonomikas krīzi – tas ir ievērojami vairāk nekā vidēji ES, kur līdzīgi domā 38% cilvēku.

Pirms diviem gadiem visas ES valstis vienojās par stratēģiju Eiropa 2020 jeb mērķiem, kas sasniedzami nākamo gadu laikā un kam jāpadara Eiropas valstis izturīgākas pret nākotnes krīzēm – piemēram, vairāk naudas ieguldot pētniecībā un attīstībā, vairāk cilvēku iesaistot darba tirgū un parūpējoties, lai skolas pamet mazāk jauniešu. Šodien publiskotais jaunākās Eirobarometra aptaujas nacionālais ziņojums arī liecina, ka Latvijā un arī citur Eiropā šos mērķus atbalsta lielākā daļa iedzīvotāju.

Lai parādītu, kādi ir Eiropa 2020 mērķi, par cik svarīgiem tos uzskata Latvijas un visas ES iedzīvotāji un ko nākamo astoņu gadu laikā apņēmusies paveikt Latvija, Eiropas Komisijas pārstāvniecība izveidojusi īpašu infografiku.

Tā pieejama http://infogr.am/es/barometrs.

Infografikai ir Creative Commons licence, kas ļauj visiem to izmantot par brīvu, nemainot saturu. Mediji, blogeri un citi interesenti to var iegūt, izmantojot embed kodu: <iframe src="http://infogr.am/es/barometrs" width="520" height="960" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none;"></iframe> 

Infografikas datu avots ir jaunākā Eirobarometra aptauja un uz tās rezultātiem balstītais nacionālais ziņojums par Latviju, kā arī informācija par Eiropa 2020 mērķiem (http://ec.europa.eu/europe2020/index_lv.htm).

Eiropa 2020 mērķi ir svarīgi ne tikai kā politiska apņemšanās, bet arī tādēļ, ka nākamajā ES budžeta periodā ar tiem būs “sajūgti” arī ES fondi. Tas nozīmē, ka daļa ES naudas valstīm būs jātērē, lai sasniegtu pašu noteiktos Eiropa 2020 mērķus, turklāt veiksmīgākās valstis paredzēts atalgot, piešķirot papildu finansējumu.

 

Nacionālais ziņojums un nacionālā ziņojuma prezentācija pieejama: http://ec.europa.eu/latvija/news/press_releases/2012_04_03_lv.htm

 

Plašāka informācija par Eirobarometra aptauju:

Dace Zolberga, Klientu vadītāja

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia

E-pasts: dace.zolberga@tns.lv

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā

Preses un informācijas nodaļa

Tālruņi: 67085421, 28666023; 67085421

sanita.jemberga@ec.europa.eu

kaspars.kreics@ec.europa.eu