ES jūras lietu komisāre Latvijā apspriedīs zivsaimniecības nākotni

Ziņa publicēta 17.04.2012
Ceturtdien, 19.aprīlī, darba vizīti Latvijā aizvadīs Eiropas Savienības (ES) jūras lietu un zivsaimniecības komisāre Marija Damanaki, kura ar Latvijas amatpersonām apspriedīs ES kopējās zivsaimniecības politikas reformu un Eiropas Zivsaimniecības fonda nākotni.

M.Damanaki tiksies ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lauksaimniecības ministri Laimdotu Straujumu, kā arī nozares uzņēmumu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Komisāre arī apmeklēs zivju pārstrādes uzņēmumu Gamma-A (Audupes iela 15/17), kur no 11:30 līdz 11:45 sniegs atbildes arī uz žurnālistu jautājumiem.

Zivsaimniecības politikas reformas mērķis ir atjaunināt noplicinātos zivju krājumus ES ūdeņos un līdz ar to arī parūpēties par zvejniecības nākotni.

Eiropas Komisija (EK) ierosinājusi līdz 2015.gadam panākt, ka zivju krājumi tiek izmantoti ilgtspējīgā līmenī – proti, pieļaujot vislielāko nozveju, ko var droši gūt katru gadu un kas tajā pašā laikā nesamazina zivju krājumus. Jaunie noteikumi stāsies spēkā 2013.gadā, kad par tiem būs nobalsojuši Eiropas Parlaments un Padome.

Vairāk informācijas

Komisāres Marijas Damanaki vietne: http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/damanaki/

Kopējās zivsaimniecības politikas reforma: http://ec.europa.eu/fisheries/reform/index_lv.htm

Eiropas Zivsaimniecības fonds:  http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/eff/index_lv.htm

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tālruņi: 67085414, 28666023; 67085421
sanita.jemberga@ec.europa.eu
kaspars.kreics@ec.europa.eu

http://twitter.com/EiropasKomisija