Nobalso par savu "Eiropas dziesmu"! - www.europarl.lv

Ziņa publicēta 28.04.2012
Līdz 2. maijam (ieskaitot) visi interesenti aicināti ar balsojumu izvirzīt finālam vienu no divpadsmit konkursam "Eiropas dziesma" iesniegtām dziesmām. Balsojums palīdzēs žūrijai noteikt, kuri kori tiks aicināti uzstāties finālā - ES dārza svētkos un iegūs galveno balvu - ieraksta iespējas profesionālā studijā. 

Konkursu organizē Eiropas Parlamenta Informācijas birojs ES pasludinātā "Eiropas Aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gada" ietvaros, kura galvenais uzdevums ir veicināt pasākumus, kas palīdz cīnīties pret diskrimināciju, kas saistīta ar vecumu, arī pārvarēt ar to saistītos stereotipus.

Konkursā jaukta vecuma kori pieteikuši 12 dziesmas, kas raksturo kādu Eiropas Savienības valsti vai tautu. Visi interesenti var noklausīties un nobalsot par sev tīkamāko dziesmu Eiropas Parlamenta Informācijas biroja mājas lapā http://www.europarl.lv/view/lv/koru_konkurss.html

Dziesmas izvērtēs arī žūrija, kuras sastāvā būs nozares profesionāļi un nevalstiskās organizācijas pārstāvis. Izvērtējot pieteikumus, žūrija ņems vērā apmeklētāju balsojumu rezultātus internetā.

Žūrijas komisija izvirzīs divus koru kolektīvus piedalīties finālā 12.maija ES dārza svētkos Rīgā, kur arī paziņos galīgo uzvarētāju.

Koris - uzvarētājs saņems iespēju ierakstīt sava kora kolektīva dziesmas (ieskaitot konkursa dziesmu) profesionālā studijā Rīgā (līdz 6 stundām).
 

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā 
Tel.:+371 67085461
Fax.:+371 67085470
www.europarl.lv
www.europarl.europa.eu