ES mājā seminārs „Labāka ikdiena senioriem” un izstāde “Senioriem draudzīgs dizains”

Ziņa publicēta 18.06.2012
Rītdien, 19. jūnijā ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā plkst. 11:00 notiks seminārs-diskusija „Labāka ikdiena senioriem”, plkst.16:00 – izstādes “Senioriem draudzīgs dizains” atklāšana un eksponātu demonstrēšana.

Semināra-diskusijas „Labāka ikdiena senioriem” pirmajā daļā Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina nodaļas maģistrantūras studenti Jekaterina Stakle, Liene Jēkabsone un Mārtiņš Hermansons un interjera dizainere Ilze Melgalve diskutēs par senioriem draudzīgu dizainu.

Savukārt semināra otrajā daļā no plkst. 13:00 uzņēmēji Anita Kalēja („Graudi Valdemāra Rezidence”), Aldis Melgavis („Berķenes muiža”) un Reinis Ignatovičs („Senior Baltic”) diskutēs par senioru dzīvesveidam piemērotu nekustamo īpašumu projektu attīstīšanu un darbību, kā arī par senioriem nepieciešamo pakalpojumu sniegšanu. 

Diskusijas vadīs Pēteris Treicis un Atis Zakatistovs. 

Semināra noslēgumā plkst.16.00 notiks izstādes “Senioriem draudzīgs dizains” atklāšana, dizaina ideju apspriešana un testēšana.

Visas izstādē Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas pieteiktās idejas, projekti un maketi ir domāti senioru dzīves kvalitātes uzlabošanai, viņu ērtībām vannas un dušas telpās. Dizaina priekšlikumi nav tapuši kā jauno dizaineru idejiskais pašmērķis, bet gan kā rezultāts pētījumam par lietotāju – senioru vajadzībām, vēlmēm un sapņiem.

Darbi tapuši  Baltijas jūras reģiona sadarbības projekta “Comfort in living for Elderly people/ StarDust” ietvaros.

Studiju ietvaros LMA Dizaina nodaļas maģistrantūras 1.kursa studenti un docētāji sadarbojās ar dāņu dizaineri  Borisu Berlinu un Latvijas uzņēmumu PAA Vannu fabriku.

Izstāde būs apskatāma ES mājas Mākslas istabā līdz 30.jūnijam darba dienās no plkst.10.00 līdz 18.00.

Papildu informācija par semināru: Ilze Melgalve (melgalvis@apollo.lv)

Papildu informācija par izstādi: Barbara Ābele (abele@latnet.lv).