Uzmanību! Foto konkurss "Paaudžu solidaritāte" turpinās

Ziņa publicēta 09.10.2012
Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā organizē fotogrāfiju – eseju konkursu "Paaudžu solidaritāte" un aicina tajā piedalīties ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Konkursa partneris ir Delfi.lv.  Balvas uzvarētājiem.

Fotostāstu konkursa mērķis ir veicināt sadarbību starp dažādiem Latvijas nācijas gadagājumiem, balstītu uz savstarpējās izpratnes un palīdzības principiem. Gados vecāki cilvēki apgūst jaunas prasmes un tehnoloģijas, pilnvērtīgi iekļaujoties straujās ikdienas ritmā. Savukārt jaunieši ar entuziasmu pārmanto iepriekšējo paaudžu iekrātās aroda, jaunrades, kultūras un dzīvesziņas mantojumu. Un tā ir tikai daļa no pozitīvajām pārmaiņām, ko patlaban piedzīvojam.
 
Konkursam ir jāiesūta viena vai divas fotogrāfijas, kas kopā ar to autora/autoru rakstītu eseju, veido fotostāstu par divu vai vairāku paaudžu sadarbību un vecākās paaudzes aktīvu iesaistīšanos sabiedriskās  vai sportiskās aktivitātēs. Iesūtītos darbus izskatīs žūrija, kuras sastāvā ir profesionāli fotogrāfi, Eiropas Parlamenta deputāti un EPIB Latvijā vadība. Darbus vērtēs divās kategorijās – fotogrāfija un stāsts. Konkursā iesūtītie materiāli tiks publicēti interneta portālā DELFI – īpašā vietnē www.delfi.lv/solidaritate, kuras apmeklētājiem no šā gada 19. līdz 25. oktobrim būs iespēja nobalsot par sev iepatikušos fotostāstu. No konkursa labākajiem darbiem tiks veidota izstāde ES mājā Rīgā. Sešu vislabāko darbu autori saņems pārsteiguma balvas, bet reģionāliem laureātiem tiks apmāksats ceļš un naktsmītne Rīgā.
 
Ar konkursa noteikumiem var iepazīties www.europarl.lv un portālā DELFI. Dalībniekiem ir jāiesniedz 1-2 fotogrāfijas elektroniskā formātā (JPG, minimālais izmērs 2048x1536px, bet pieļaujamas nelielas izmaiņas) un ½ lpp. līdz 2 lpp. garu stāstu par tēmu "starppaaudžu solidaritāte". Darbam jāpievieno: autora/u vārds, uzvārds, kontaktinformācija, darba nosaukums, idejas apraksts, stāsts un darba autora/u paraksts/i (maksimāli divi autori).
 
Fotogrāfijas-stāstus jāiesniedz līdz 2012.g. 18.oktobrim, ieskaitot, Eiropas Parlamenta Informācijas birojā ar norādi "Fotogrāfiju-stāstu konkurss":
• pa e-pastu epriga@ep.europa.eu;
• pa pastu (pasta zīmogs);
• personīgi ierodoties EPIB: Aspazijas bulvāris 28, 3. stāvs.LV 1050 Rīgā;
 
 
Eiropas Savienība ir pasludinājusi 2012. gadu par Eiropas Aktīvo vecumdienu un paaudžu solidaritātes gadu, veicinot pasākumus, kas rada ciešākas saites starp paaudzēm.
 
Informācijas tālrunis: 67 08 64 60