Bibliotēku nedēļas aktivitātes Ļaudonas pagasta bibliotēkā

Ziņa publicēta 24.04.2015
Š.g. 22.aprīlī bibliotēku nedēļas ietvaros Ļaudonas pagasta bibliotēkā notika pasākums A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas 2.klases skolēniem „Laipni lūgti DINOZAURU ērā!” Kaut arī bibliotēku nedēļa šogad tika veltīta pārmaiņām, visam jaunajam, kā arī novatoriskajiem aspektiem sen zināmās nozares tradīcijās – mēs centāmies būt radoši un vadmotīvu – Pastāvēs, kas pārvērtīsies – nedaudz interpretējām un sasaistījām ar dinozauru tematiku, jo viss mazliet mistiskais un nereālais bērnus ļoti uzrunā. Manuprāt ir ļoti svarīgi, lai bērni nāktu uz bibliotēku ar prieku un saprastu, ka bibliotēkā var iepazīties ar daudz un dažādām aizraujošām, interesantām lietām, var piedalīties konkursos, skatīties filmiņas, lasīt un pat klausīties grāmatas...

Pasākuma laikā bērni uzzināja par to, kā cilvēki vispār zina par dinozauru eksistenci, ja to izmiršana ir notikusi pirms vairāk kā 65 miljoniem gadu. Uzzināja, ka ir tāda zinātne, kas pēta izmirušos dzīvniekus. Pārrunājām dinozauru daudzveidību, uzzinājām cik liels bijis lielākais un mazākais no dinozauriem, kā arī to, no kā viņi pārtika un, kas bija par iemeslu to izmiršanai. Tika pieminēta arī „akmens grāmata”, kas bērniem šķita ļoti interesants stāsts, kas tika papildināts ar reāliem zemes iežu akmens paraugiem un daudzas citas interesantas lietas. Uzzinājām, kur mūsdienās var apskatīt gandrīz īstus dinozaurus, kā arī noskaidrojām, kuri dzīvnieki mūsdienās varētu būt dinozauru pēcteči. Kā izrādās, vieni no pēctečiem ir putni, tādēļ bērniem tika prezentēta viena no bibliotēkas jaunākajām un skaistākajām grāmatām – Putnu dziesmas.

Pasākums, protams, neiztika bez bērnu radošas darbošanās – pēc visa redzētā un dzirdētā bija uzdevums izveidot pašiem savu dinozauru parku, ar ko bērni arī veiksmīgi tika galā. Bija konkursiņi gan bērniem, gan skolotājām, skatījāmies filmas uz lielā ekrāna. Noslēgumā cienājāmies ar saldumiem un bērni tika apbalvoti par konkursu rezultātiem.

Arī paši bērni, nākdami ciemos, bija cītīgi pastrādājuši – savas audzinātājas Sintijas Bašķeres vadībā iemācījušies skaistas, skanīgas pavasara dziesmiņas. Mūsu jaukā tikšanās tika noslēgta ar nelielu koncertiņu.  


‌Ieva Skuške,
‌Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītāja 

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array