Lekciju cikls Sarkaņu pagasta bibliotēkā "LATVJU ZĪMES UN RAKSTI. MŪSDIENĪGS PIELIETOJUMS."

Ziņa publicēta 25.09.2015
No 26. septembra tiek realizēts lekciju cikls LATVJU ZĪMES UN RAKSTI. MŪSDIENĪGS PIELIETOJUMS.

Rakstītāja man' māsiņa,

Nerakstīta nevalkāja.


Mērķis: Latvju zīmju apzināšana Vidzemes etnogrāfijā un arheoloģijā Latvijas un pasaules tautu kontekstā. Gūt prasmes rakstu mūsdienīgā pielietojumā. Raksts – rakstīt. Raksts – informācijas nesējs. Prasme saglabāt tīrās vērtības un nodot nākamajām paaudzēm.

Šobrīd interese par latvju rakstiem ir pieaugusi. Tos savos darbos plaši izmanto ne vien tautas mākslas meistari, bet arī amatnieki, dizaineri un mākslinieki. Liela vērtība ir ikviens zinošs šo darbu skatītājs, lietotājs un radītājs.

Četrās nodarbībās lektore – mg.art., tekstilmāksliniece Baiba Vaivare interesentiem piedāvās ieskatu latvju rakstos. To salīdzinājums ar citu pasaules tautu rakstiem, rodot līdzīgo un atšķirīgo. Zīmes Vidzemes etnogrāfijā, arheoloģijā Latvijas un pasaules tautu kontekstā. Praktiskajās nodarbībās skiču un spiedoga veidošana, linogriezumu izgatavošana, to pielietojums tekstildarbos. Šablonu un individuālu tekstildarbu izgatavošana.

Vienas nodarbības ilgums – 5 akadēmiskās stundas. Kafijas pauze. Nodarbības pirmajā daļā lekcija, otrajā - praktiskās nodarbības.

Projekta nobeigumā Sarkaņu bibliotēkā tiks iekārtota dalībnieku izgatavoto tekstildarbu izstāde, ar mērķi popularizēt apzināto kultūrmantojumu. 


Pasākumu rīko: Sarkaņu pagasta bibliotēka

‌ Norises laiks:

  • 1.nodarbība 26.09. pl.12:00
  • 2.nodarbība 03.10. pl.10:00
  • 3.nodarbība 10.10. pl.10:00
  • 4.nodarbība 31.10. pl.10:00.

Vieta: „Sarkaņi”, Sarkaņu pagastā, Madonas novadā

Ieeja: BEZ MAKSAS

Informācijai: t. 26210523, e-pasts sarkanubiblioteka@inbox.lv


‌Atbalsta:

‌Informāciju iesūtīja Irina Bačuka

‌Sarkaņu pagasta bibliotēkas vadītāja
‌‌