Apgāda "Zvaigzne ABC" akcija “2016 - Oriģinālliteratūras gads”

Ziņa publicēta 04.02.2016
Labdien, mīļie Latvijas bibliotekāri! Ar prieku daru zināmu, ka šogad Apgāds Zvaigzne ABC sāk akciju “2016 - Oriģinālliteratūras gads”. Tās galvenais mērķis un uzdevums ir nodrošināt jaunākās latviešu oriģinālliteratūras pieejamību pēc iespējas plašākam lasītāju lokam. Īpašais piedāvājums bibliotēkām: katru ceturksni piedāvāsim 2 - 3 grāmatas ar īpašu atlaidi no vairumcenas. Šīm divām grāmatām līdz 31. martam īpaša atlaide tikai bibliotēkām! Pasteidzieties!

 Tālivaldis Margēvičs "Šķērsiela 13. Latvieša dibināts gulags" bibliotēkām īpašā cena ar PVN 7.53 

Pazīstamā režisora un scenārista romāns par latvieti – personību Eduardu Bērziņu. Kā jauneklis ar lielu gleznotāja talantu, V. Purvīša skolnieks, kļūst par strēlnieku, Ļeņina sargu un – neticami! – Kolimas koncentrācijas nometņu priekšnieku? Par „Kolimas caru” dēvētais E. Bērziņš piedzīvo fantastiskus kāpumus un kritumus: viņš pārvalda Eiropas izmēra apgabalu, ar ieslodzīto rokām iegūstot zeltu, alvu un urānu milzīgajai Padomju valstij, tiek apbalvots ar Ļeņina ordeni, tad apvainots nodevībā, nošauts, atkal reabilitēts...

Pretrunīgi vērtētā latvieša dzīvesstāsts sarakstīts aizraujošā valodā, darbība rit spraigi, iezīmējot ne vien atsevišķu personāžu (pulkveža F. Brieža, J. Petersa, J. Rudzutaka un citu) likteņus, bet arī parādot laikmeta garu un kopsakarības milzīgajā ļaunuma impērijā.

Daina Avotiņa "Divas koka karotes un roze" bibliotēkām īpašā cena ar PVN 6.99

Dainas Avotiņas darbi bibliotēkās ir pieprasīti, to rāda arī publiskā patapinājuma tabula par pērno gadu, kur divi iepriekšējie rakstnieces darbi gozējas pieprasītāko latviešu romānu sestajā un septītajā vietā. Viņas jaunākais romāns „Divas koka karotes un roze” stāsta par principiāla cilvēka nedienām, sastopoties ar skaistākajām jūtām – mīlestību. Vitauta Odziņa skaudrā dzīvesstāsta pamatā, kā allaž populārās rakstnieces darbos, ir reālu cilvēku likteņi, izklāstīti saistošā vēstījumā, kas bagāts ar dzīvesgudrām atziņām un tēlainu, izteiksmīgu valodu.


Kontaktpersona:
Ligija Purgaile
Tirdzniecības struktūrvienības vadītāja
Apgāds Zvaigzne ABC
Tālr. 67801981
Mob. 29125548