“Stāsti Lazdonā”

Ziņa publicēta 01.03.2016
24. februārī Lazdonas bibliotēkā pulcējās stāstnieki no Saikavas, Madona, Praulienas, Ļaudonas , Sarkaņiem un vietējie, lai stāstītu un klausītos stāstus.

Pasākums veltīts Starptautiskās dzimtās valodas dienai, kuru pasaulē atzīmē 21.februārī.

Stāstu pasākums noritēja sirsnīgā, radošā gaisotnē, kas radīja kopības sajūtu. Interesants starppaaudžu dialogs, satinās vienotā kamolā gan joki, gan atmiņas, gan skaudrā dzīves īstenība.

Kas ir stāsti?

Viens no izplatītākajiem folkloras izpausmes veidiem ir mutiskā stāstniecība.  Bērnu dienu pasakas, teiksmas un nostāsti,  blēņu un spoku stāsti, dzīves piedzīvojumi, ikdienas notikumi, ceļojumi vai citi stāsti, kas bez tā var iztikt. Stāsti mums ir viss apkārt. Caur stāstiem mēs izzinām pasauli, gūstam zināšanas, sapratni par pasaules kārtību un dzīves gudrību. Klausoties  stāstus, mēs nodarbinām un vingrinām iztēli. Un kādu dienu – protams, mums pašiem to nezinot, kāds no šiem stāstiem atsteigsies mums palīgā un piedāvās radošus risinājumus , kā pārvarēt ceļā radušos šķēršļus.

Lazdonā satītais stāstu “kamols” dodas uz Saikavas bibliotēku, kur 21.martā  atzīmējot Pasaules stāstniecības dienu ( World Storytelling Day)  pulcēsimies, lai stāstītu un klausītos stāstus.

Sirsnīgi pateicos par atsaucību un dalību.

                                                             Informāciju sagatavoja Lilita Gluščuka