"Es sakūru Uguntiņu" Degumnieku bibliotēkā

Ziņa publicēta 17.06.2016
26.maijā Degumnieku bibliotēkā uz pasākumu cikla “Pie skala uguns” noslēgumu tikās 1.un 3.klases skolēni.

Otrajā mācību pusgadā visi bērni čakli lasīja grāmatas. Par katru izlasīto grāmatu bija jāveic ieraksts Lasītāja pasēs. Tāpēc pirmais uzdevums šajā dienā bija novērtēt padarīto un apbalvot čaklākos
Pasākuma otrajā daļā  devāmies ārā, kur visus jau gaidīja sakurts ugunskurs. Ciklu par latviešu tautas folkloru noslēdzām pie ugunskura, jo tēma bija par uguni. Tautā saglabājušies daudzi ar uguni saistīti nostāsti, teikas, mīklas, sakāmvārdi, tautas dziesmas. “Es sakūru uguntiņu no deviņi žagariņi…” skaitot tautas dziesmu katrs bērns ziedoja ugunij savu skaliņu, kurš tika aizdegts pirmajā nodarbībā, un bija simbols visās folkloras nodarbībās. No teikas uzzinājām, kā uguns nonākusi uz zemes. Tika minētas mīklas par uguni, uguns rīkiem, gaismekļiem. Bet sakāmvārdos noskaidrojām, kā uguns raksturo cilvēka dabu.
Nobeigumā pārliecinājāmies, ka uguns ir ne tikai siltuma un gaismas avots, bet arī  ļauj pagatavot ēdienu – uz iesmiem tika ceptas desiņas. 
Bērni gāja rotaļā “Namiņš deg” un krāsainai vasarai laida ziepju burbuļus. Mācību gads un darbošanās bibliotēkā kolektīvi noslēdzies. Lai saulaina vasara visiem! 
Informāciju iesūtīja:
Bibliotēkas vadītāja Ināra Kokare

Array
Array
Array
Array
Array