Tiesībsargs veic izpēti par izglītības pieejamību personām ar invaliditāti

Ziņa publicēta 23.09.2016
Tiesībsargs veic izpēti par izglītības pieejamību personām ar invaliditāti, tāpēc aicina Jūsu iestādi palīdzēt un iesaistīt anketēšanā sev zināmās personas ar invaliditāti, t.sk., Jūsu iestādes klientus, izplatot šo informāciju.

Izpētes nolūkā ir izstrādātas divas anketas:

· Personām ar invaliditāti, kuras IR STUDĒJUŠAS vai STUDĒ augstākās izglītības iestādēsun kurām invaliditāte ir bijusi studiju uzsākšanas laikā vai iegūta studiju laikā: http://ej.uz/aptauja-stude

· Personām ar invaliditāti, kuras NAV STUDĒJUŠAS augstākās izglītības iestādēs: http://ej.uz/aptauja-nestude

Tiesībsargs norāda, ka aptauja ir anonīma un aptaujas rezultāti tiks izmantoti, lai izvērtētu tās jomas, kurās ir nepieciešami uzlabojumi, lai personas ar invaliditāti bez ierobežojumiem varētu iegūt sev vēlamo izglītības līmeni.

Aicinām Jūs ievietot informāciju iestādes/organizācijas mājaslapā, izvietot uz Informācijas/ziņojumu dēļa (pielikumā paraugs), kā arī sociālajos tīklos un citos komunikācijas kanālos. Būsim pateicīgi, ja šo aicinājumu pārsūtīsiet tiem, kam tā varētu būt noderīga.

Tiesībsargs augstu novērtē un pateicas Jums par atsaucību un pretimnākšanu un lūdz izplatīt šo ziņu iestādes filiālēs visā Latvijā.

Vairāk informācijas tiesībsarga mājaslapā www.tiesibsargs.lv.